Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Маріуполі стартував тренінг для дільничних офіцерів поліції з протидії та запобігання домашньому насильству
Опубліковано 27 лютого 2018 року о 10:46

Навчальний курс розробили та провели експерти ГО «Рада жінок Донеччини» за ініціативи представників управління забезпечення прав людини та керівництва поліції в Донецькій області. Вчора відбулося заняття для першої групи поліцейських, а всього тренінг пройдуть 120 дільничних. Учасники навчалися надавати жертвам насильства кваліфіковану допомогу, а також вивчали зміни законодавства та механізми міжвідомчої взаємодії в сфері протидії насильству в сім’ї.

В рамках проекту навчання пройдуть всі дільничні офіцери поліції міста Маріуполя та смт Мангуш. З поліцейським працюють досвідчені тренери – юристи, психологи, які пройшли підготовку за програмами Фонду народонаселення ООН, ОБСЄ, Ради Європи.

Шестигодинний курс включає в себе теоретичні та практичні заняття. Правоохоронці вивчали нове законодавство, яке регулює роботу з агресорами та постраждалими від домашнього насильства.

Кращі практики взаємодії з родинами, де сталося насильство, офіцери відпрацьовували в формі симуляцій. Виконуючи роль домашнього «насильника» або жертви, правоохоронці навчалися розпізнавати ознаки різних видів насильства, будувати діалог з обома сторонами конфлікту так, щоб знизити рівень агресії в родині. Спеціально для поліцейських підготовлені пам’ятки з алгоритмом дії у випадку насильства.

Представниця правління громадської організації «Ради жінок Донеччини» Уляна Токарєва відзначила, що тренінг спрямований на те, аби об’єднати зусилля всіх структур (поліції, соцслужб та громадських організацій) та налагодити надання постраждалим від насильства комплексної допомоги.

«Криза минула, і ситуація нібито стабілізувалася – але на цьому наша робота не закінчується. Отримані знання допоможуть вам орієнтуватися в причинах, які призвели до насильства, та будувати ефективну стратегію подальшої роботи з агресором та жертвою. Крім того, у нас є карта сервісів, які може задіяти співробітник поліції для допомоги родині постраждалого», - зазначила Уляна Токарєва.

За словами представниці управління забезпечення прав людини в Донецькій області Ольги Світличної, головна мета навчання – попередження тяжких наслідків.

«Дільничні зможуть виявляти і погашати конфлікти в родині на ранніх стадіях. Це допоможе запобігти тяжким злочинам, пов’язаним з домашнім насильством, - вбивству, нанесенню тілесних ушкоджень. А найголовніше – сприятиме зменшенню рівня домашнього насильства у майбутньому, адже захистить дітей, які у дорослому житті повторюють модель поведінки батьків», - повідомила Ольга Світлична.

У подальшому такі тренінги пройдуть і для інших підрозділів поліції.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux