Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Маріуполя викрили зловмисника, який спричинив смертельні побої літній жінці
Опубліковано 27 січня 2022 року о 13:26

Кілька днів потерпіла перебувала у розшуку як безвісті зникла. Під час розшукових дій співробітники управління карного розшуку поліції Донеччини та оперативники Маріуполя розкрили зухвалий злочин – жінка померла від травм, які спричинив їй співмешканець доньки, а її тіло сховав у власній квартирі майже місяць тому.

24 січня, до Маріупольського районного управління поліції надійшло повідомлення від 52-річної місцевої мешканки про те, що тиждень тому зникла її 80-річна матір.

На пошуки жінки було направлено співробітників обласного управління карного розшуку та оперативників Маріупольського РУП, які опитували сусідів, знайомих та перевіряли можливі місця її перебування.

В ході розшукових заходів поліцейські з’ясували, що разом із пенсіонеркою тимчасово мешкав співмешканець її доньки, який робив у її квартирі ремонт.

Донька декілька місяців перебувала на заробітках в іншій країні, а чоловік у цей час доглядав за літньою матір’ю, яка мала психічні порушення. Коли 52-річна жінка повернулася до Маріуполя, співмешканець повідомив їй, що матір самостійно пішла з дому тиждень тому та не повернулася.

Саме на чоловіка звернули увагу поліцейські. Фігурант викликав підозру у поліцейських, плутався у показах та уникав спілкування з поліцейськими. Оперативники розшукали його за місцем мешкання товариша та доставили до поліції, щоб опитати.

Під час спілкування із правоохоронцями 47-річний уродженець РФ зізнався у жорстокому злочині.

Попередньо встановлено, що наприкінці грудня 2021 року чоловік у ході конфлікту жорстоко побив жінку та невдовзі від отриманих побоїв вона померла. Щоб приховати сліди злочину, зловмисник загорнув тіло мертвої у ковдру, будівельну плівку та замотав скотчем. Далі він сховав труп за тумбочкою та накрив його килимом в одній з кімнат її квартири.

Слідчо-оперативна група та експерти вилучили тіло жінки. Експертиза свідчить, що її смерть настала внаслідок закритої черепно-мозкової травми.

Сьогодні, 26 січня, слідчим Маріупольського РУП за процесуального керівництва Маріупольської окружної прокуратури зловмисникові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. За вчинення злочину йому загрожує до 10 років позбавлення волі. На час вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

 
Маріупольське районне управління поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux