Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вісім років під обстрілами. Поліцейські Авдіївки допомагають громадянам під кулями окупантів
Опубліковано 18 квітня 2022 року о 12:54

Евакуація мирного населення,організація гумконвоїв, витягнення з-під завалів, надання першої домедичної допомоги – такі щоденні завдання правоохоронців Авдіївки у воєнний час. Також поліцейські протидіють мародерам та викривають колаборантів.

У 2014 року Авдіївка отримала статус прифронтового міста. Лінія зіткнення проходила в кількох кілометрах. Від обстрілів окупантів повсякчас страждали околиці, а з почату повномасштабної війни місто опинилося під прямим прицілом російських військ та з кожним днем перетворюється на руїни.

Більшість громадян було евакуйовано, але в місті ще залишаються люди. На місцях також продовжують нести службу поліцейські.

«Ситуація складна, постійно тривають обстріли. Весь особовий склад несе службу цілодобово. Допомагаємо громадянам, працівникам ДСНС, медикам, співпрацюємо з військовими адміністраціями», - говорить начальник поліції Авдіївської та Очеретинської громади Роман Процик.

Правоохоронці знають кожного мешканця в обличчя, кожну родину, яка лишилася. Щодня турбуються про потреби: виїжджають до бомбосховищ, будинків, питають про необхідні, привозять воду та їжу.

Окреме завдання поліції – порятунок людей з-під обстрілів окупантів та евакуація. Місто перебуває під постійними обстрілами російських військ. Громадяни майже місяць сидять у підвалах та просто не можуть вийти на вулицю. Поліцейські щодня здійснюють евакуацію з найбільш гарячих районів, щоб врятувати мирне населення. У пріоритеті діти, жінки та літні люди, які не в змозі піклуватися самі про себе.

«Обстріли з боку російських військ з кожним днем стають все жорстокішими. Ми організовуємо евакуацію населення, роз’яснюємо ситуацію, що треба виїхати у безпечне місце», - розповідає Роман Процик.

Окрім того, щодня поліцейські контролюють безпеку громадського порядку, патрулюють місто. Від початку війни було викрито порушників комендантської години, мародерів, диверсійні розвідувальні групи та колаборантів.

Поліція максимально залучена до оборони держави. Спільними зусиллями, людяністю та допомогою один одному ми переможемо ворога.

Тримаємо стрій!

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux