Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Виявлені 8 нетверезих водіїв і чоловік, який перебував у розшуку 8 років – результати першої доби спецоперації у Покровській оперзоні
Опубліковано 09 червня 2018 року о 10:56

Під час відпрацювання з безпеки дорожнього руху поліцейські склали 31 адміністративний протокол за порушення Правил дорожнього руху, чверть з них – за керування транспортом у стані сп’яніння.

У профілактичних заходах задіяні групи реагування патрульної поліції Покровського відділу поліції. Керує відпрацюванням заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Донецькій області Олександр Віт.

Мета спецоперації - профілактика аварійності на дорогах, недопущення злочинів із використанням транспортних засобів та фактів перевезення зброї та вибухівки. Спільно із правоохоронцями працюють і представники місцевого громадського формування «За порядок».

За добу співробітники ГРПП виявили 8 водіїв, які дозволили собі сісти за кермо у стані сп’яніння, наразивши на небезпеку не тільки своє життя, а й інших учасників дорожнього руху. Так, в Покровську поліцейськими був зупинений автомобіль Toyota, 35-річний водій якого перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Водії відсторонені від права керування транспортними засобами. На місці були складені адміністративні протоколи за ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

До автолюбителів будуть застосовані штрафи в розмірі від 10200 гривень та позбавлення прав на 1 рік. А якщо виявиться, що правопорушник протягом року вже притягувався до відповідальності за керування в нетверезому вигляді, то йому загрожує 20400 гривень штрафу з позбавленням прав на 3 роки.

Також поліцейські виявили водіїв, які порушили правила обгону, правила зупинки та вимоги дорожньої розмітки проїжджої частини, проігнорували вимоги дорожніх знаків, проїхали пішохідні переходи в момент, коли на ньому вже перебували пішоходи, а також мали при собі підроблені документи.

Крім того, наряд ГРПП затримав чоловіка, який 8 років переховувався від відповідальності. Під час перевірки правоохоронці встановили, що 37-річний покровчанин з 2010 року перебуває у розшуку за скоєння правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України. Зловмисник доставлений до місцевого відділу поліції.

Превентивне відпрацювання триває. Поліцейські звертаються до учасників дорожнього руху з проханням дотримуватись Правил дорожнього руху.

Покровський відділ поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux