Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Врятувала 16 життів. Поліцейська з Донеччини Ірина Шушура – бойова медикиня, інструктор з особистої безпеки, кросфітерка
Опубліковано 28 вересня 2023 року о 13:52

У минулому Ірина була економістом. Але вже 5 років дівчина несе службу в поліції, а після повномасштабного вторгнення рф здобула кваліфікацію бойового медика. Ризикуючи життям, Ірина Шушура виїжджає на місця обстрілів і рятує поранених з надважкими травмами. 

Бути правоохоронцем Ірина мріяла з дитинства, однак спочатку отримала цивільну професію. У 2018 році дівчина наважилася докорінно змінити своє життя та вступила до юридичного вишу. В цьому ж році Ірина Шушура розпочала службу в Селидівському відділенні поліції, де працювала помічником дільничного офіцера.

«Це місто, де я народилася, і мені хотілося допомагати людям саме тут», - зазначає поліцейська.

З початком повномасштабної війни Ірина прагнула більше допомагати людям, а тому закінчила курси та стала парамедиком. Згодом підвищила свою кваліфікацію до рівня Combat medic (бойовий медик) за міжнародним стандартом.

Ризикуючи життям, парамедикиня в числі перших прибуває на місце обстрілу, надає допомогу пораненим і разом з колегами евакуює їх до лікарні. Вона має справу з надважкими травмами – травматичними ампутаціями, критичними кровотечами. Працювала біля лінії фронту на Бахмутському напрямку. Неодноразово потрапляла під ворожий вогонь.

«Виїхали з напарниками на обстріл, почали надавати допомогу постраждалим, а через 5 хвилин росіяни знову вдарили в це місце. На щастя, тоді всі вижили, а людей благополучно доставили в медзаклад», - згадує захисниця.

На рахунку Ірини Шушури - 24 виїзди на обстріли. Співробітниця поліції не тільки рятувала постраждалих, але й евакуювала з небезпечних зон тіла загиблих.

«Звісно, страшно. У цей момент думаю про свою сім’ю, про синочка Максима, і ці думки додають сил», - зізнається поліцейська.

Допомагає на службі й спортивний гарт. У шкільні роки дівчина займалася кікбоксингом. У 2021 році в Маріуполі Ірина брала участь в обласних змаганнях з кросфіту серед силових підрозділів та стала срібною призеркою серед жінок. У цьому ж році представляла Донеччину на всеукраїнському турнірі кросфітерів у складі команди, яка виборола 8 місце серед 24 областей України. Серед досягнень спортсменки – і перемога на місцевих змаганнях з плавання.

Окрім порятунку людей, Ірина Шушура працює інструктором з особистої безпеки в Тренінговому центрі поліції та навчає колег.

«У час, коли росія підступно напала на Україну та знищує мій народ, моя мета - врятувати якнайбільше життів і бути поруч з мешканцями Донеччини. Кожна врятована людина – маленька перемога над ворогом», - стверджує Ірина Шушура.


Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux