Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Врятувала життя допомога побратимів: двоє поліцейських Донеччини одужують після поранень
Опубліковано 20 жовтня 2023 року о 13:58

Оперуповноважені карного розшуку Гліб Соловйов та Анатолій Сіротін під час виконання завдання потрапили під ворожий обстріл у прифронтовому населеному пункті. Поліцейські отримали важкі травми, а стан Анатолія був критичним. Завдяки екстреній евакуації та зусиллям лікарів правоохоронці вижили. Зараз вони проходять лікування в медзакладах Київщини. Підтримати бійців у лікарню приїхали начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко та колеги.

Поліцейські Донеччини працюють у складних умовах, ризикують життям під обстрілами. Кожен, виїжджаючи на завдання, розуміє, що може не повернутися, та продовжує виконувати свої обов’язки.

У кінці вересня правоохоронці здійснювали оперативні заходи у прифронтовому районі. В цей час окупаційні війська завдали по населеному пункту ракетного удару. Вибух стався поруч з автомобілем, в якому були працівники кримінальної поліції області Гліб Соловйов та Анатолій Сіротін. Анатолій зазнав найважчих поранень і потребував невідкладної реанімації.

На допомогу постраждалим прибув начальник кримінальної поліції Великої Новосілки Федір Іванов. Поліцейський надав колегам першу допомогу та на максимальній швидкості доставив до лікарні Курахового. Він виграв дорогоцінні хвилини, які, як потім сказали медики, дали змогу врятувати поліцейським життя.

До надання допомоги пораненим одразу підключилися керівництво главку та поліції Курахового. Терміново організували здачу крові, адже у постраждалих була велика крововтрата. Завдяки спільним зусиллям колег і курахівських медиків стан правоохоронців вдалося стабілізувати, але їх потрібно було доправити до Дніпра для подальшого лікування. Начальник поліції Курахового Артем Щусь залучив до евакуації організацію «Лікарі без кордонів», які доставили захисників у сусідню область.

Наразі оперативники перебувають у лікарнях на Київщині, де потроху одужують. Попереду – тривала реабілітація. Співробітників провідали очільник поліції Донеччини Руслан Осипенко, заступник начальникауправління карного розшуку Олександр Гаріпп і керівник поліції Курахового Артем Щусь.

«На жаль, чимало наших поліцейських травмуються, виконуючи свої обов’язки у прифронтових населених пунктах. Робимо все для того, щобпідтримати колег, адже вони – частина нашої незламної поліцейської родини», - наголосив Руслан Осипенко, побажавши правоохоронцям скорішого одужання та повернення до своїх родин і роботи.

Поліція Донеччини висловлює вдячність медперсоналу лікарні міста Курахове та команді Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова за врятовані життя наших колег.


Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux