Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Врятувати від смерті. На Донеччині групи парамедиків надають першу домедичну допомогу цивільним громадянам
Опубліковано 02 травня 2022 року о 16:43

Вони перші, хто виїжджає на місце вибуху, працюють там, де гаряче, де потрібна допомога негайно, адже на рахунку життя людей. Групи парамедиків, до складу яких входять поліцейські та працівники ДСНС, рятують життя людей на місці обстрілу. Про медичні навички та надану допомогу пораненим від російських снарядів розповів начальник Тренінгового центру Олександр Савенко.

Вимоги сьогодення

Групи парамедиків були сформовані 7 березня за наказом начальника ГУНП в Донецькій області.

«Жорстокі обстріли мирного населення російськими окупантами несуть за собою смерть та каліцтво мирного населення. Зараз, як ніколи раніше, необхідна допомога нашим медикам та людям», - говорить Олександр Савенко.

Загалом в області працює 13 груп парамедиків. До кожної з них входить по три професійні парамедики – поліцейський, рятувальник та працівник швидкої допомоги.

2 хвилини до прибуття на місце

Такий час становить до приїзду групи парамедиків на місце обстрілу чи бомбардування. Кожна хвилина на рахунку та зазвичай група не знає, яка кількість жертв та які поранення отримали, тому парамедики готові до будь-чого.

Із, на жаль, відпрацьованих навичок – зупинка кровотечі, допомога при різних травмах, накладання джгутів, а за необхідністю - швів, реанімаційні заходи (допомога під час інфаркту чи інсульту).

Теоретичні знання працівники поліції, які входять до складу груп, отримали під час проходження численних тренінгів від Червоного Хреста та Мальтійської служби допомоги в Україні.

«Навчання співробітників поліції проходило в умовах близьких до реальних, тому зараз, в умовах війни, поліцейські професійно надають допомогу людям», -  розповідає начальник Тренінгового центру.

Близько 40 врятованих життів.

Краматорськ, Покровськ, Авдіївка - далеко не весь перелік міст, які ворог обстрілює майже цілодобово. Парамедики, перші хто прибувають в місця обстрілу житлових кварталів та об’єктів інфраструктури.

Загалом рятівники надали допомогу близько 40 людям, найбільше - на залізничній станції у Краматорську, куди російські війська цілеспрямовано вдарили ракетним комплексом Точка-У. В час, коли мирні мешканці чекали на евакуаційний потяг.

Серед парамедиків є співробітники всіх підрозділів поліції – дільничні, оперуповноважені, слідчі, дізнавачі. Кількість представників поліції, які хочуть долучитися до груп, зростає щоденно. «Зараз це необхідно, в наших руках життя людей», - так говорять правоохоронці.

Допомога небайдужих

Олександр Савенко - старший групи по парамедикам області та займається розподілом медичного оснащення та ліків, які надходять до поліції Донеччини від волонтерів та Нацполіції, комплектує необхідним всі групи парамедиків.

«Ми розподіляємо по територіальним підрозділам, а ще передаємо до лікарень. Зокрема медичні заклади Покровська, Авдіївки та Мирнограда отримали необхідні хірургічні інструменти тощо», - розповів поліцейський.

Окрім того, Олександр Савенко згадує про маленькі листи підтримки, які знаходив у коробках: «Ми з вами!», «Тримайтеся!», «Перемога за нами!». Їх залишили небайдужі люди на знак єдності.

Якщо ви потрапили під обстріл, перше правило - не панікуйте! Знайдіть укриття, огляньте рану та спробуйте зупинити кровотечу: затягніть ремінь зверху місця поранення або затисніть місце ураження», - поради від Олександра Савенко.

Віримо у перемогу!

Тримаємо стрій!

 
Відділ комунікації поліції
Донецькій області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux