Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В’ячеслав Аброськін нагородив захисників Маріуполя, які визволяли місто від терористів
Опубліковано 16 червня 2018 року о 13:04

Сьогодні, 16 червня, у Маріуполі перший заступник Голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін привітав бійців Збройних сил, полку «Азов», Нацгвардії, Нацполіції та місцевих жителів, які зупинили російську агресію. Зараз вони знову разом, згуртовані та готові відновити українську владу на всій території Донеччини.

Свято з нагоди 4-ї річниці визволення міста від незаконних збройних формувань розпочалося проходом колони сил Операції об’єднаних сил та бронетехніки. Захисників вітали дорослі та маленькі маріупольці.

Участь в урочистій церемонії взяли також міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, начальник поліції Донецької області Микола Семенишин, начальник управління по спеціальним операціям Головного управління Національної гвардії України Гусейн Вісханов, народні депутати, представники міської влади.

В’ячеслав Аброськін передав слова вітання та вдячності від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова воїнам-добровольцям і жителям, працівникам заводів.

«Сьогодні я згадав той день 13 червня, коли вперше познайомився з бійцями щойно створеного батальйону «Азов», а згодом і «Дніпра». Я пам’ятаю тих юних хлопців, які не мали на той час ані необхідного озброєння, ані військового досвіду. Але в їх очах було велике бажання захищати свою землю і свій народ від російських найманців. Тоді я вперше побачив, як місцеві мешканці відразу після бойового зіткнення вийшли на вулиці міста, і вже ввечері від безладу та хаосу не залишилося жодної згадки. Пишаюся нашими волонтерами, кожним небайдужим мешканцем Маріуполя, які вийшов на захист свого міста, кожним добровольцем, який став на захист країни та зараз щодня боронить Україну», - зазначив В'ячеслав Аброськін.

Сьогодні 45 військовослужбовців та поліцейських, а також звичайних жителі-патріотів, які безпосередньо брали участь у звільненні Маріуполі та потім захищали мирних мешканців від терористичної агресії, отримали нагороди МВС «Вогнепальна зброя», «За відвагу у службі», «За відзнаку у службі», «Захиснику Маріуполя» та почесні грамоти від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Крім того, бійців нагородили цінними подарунками та відзнаками від командування Національної гвардії та подяками від імені голови Маріупольської міськради.

Урочистості завершилися пішим маршем воїнів-визволителів, який відкрив ансамбль барабанщиць Головного управління Нацполіції в Донецькій області. Також у місті розпочався фестиваль «Вільний Маріуполь», організований за ініціативи полку «Азов».

Нагадаємо, Маріуполь був визволений від терористів 13 червня 2014 року після двох місяців окупації. Завдяки стратегічному значенню, місто стало форпостом України у боротьбі за звільнення Донеччини.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux