Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Я завжди на зв’язку», - поліцейський офіцер Соледарської територіальної громади Богдан Горбань
Опубліковано 01 грудня 2021 року о 14:02

Під захистом Богдана Горбаня та двох його колег - близько 19 тисяч мешканців. Поліцейський відповідає за безпеку людей не тільки в Соледарі, але й у навколишніх селах. Свою професію він пояснює так - це як шериф, який живе в одній громаді зі всіма, якого всі знають і до кого звертаються з найрізноманітніших питань. Богдан каже, що він на зв'язку 24/7, а більшість звернень від людей припадає на вечір.

Бути поліцейським Богдан вирішив ще в дитинстві. На вибір майбутньої професії вплинула мати, яка працювала лікарем – він прагнув так само допомагати людям, тільки в правоохоронній сфері.

Після отримання юридичної освіти й роботи юристом Богдан Горбань прийшов на службу до поліції, а пізніше – пройшов конкурс на посаду поліцейського офіцера громади.

«Під час спеціального навчання для поліцейських офіцерів громади нам викладали правоохоронці, які вже мали досвід такої роботи. Нас вчили практичним моментам – як реагувати, як надавати допомогу, зокрема й першу домедичну», – розповідає Богдан.

Поліцейський офіцер громади - універсальний поліцейський, який вивчає проблеми мешканців громади та у межах своєї компетенції вирішує їх. До обов’язків ПОГів входить профілактика правопорушень – у полі зору постійно перебувають особи, які раніше вчиняли злочини, конфлікти, схильні до зловживання спиртним. Офіцери патрулюють населені пункти, стежать за дотриманням правил дорожнього руху, відвідують самотніх пенсіонерів, власників зброї. Особлива увага – дітям.

«Спільно з соціальними працівниками часто навідуємося до родин, що потрапили у скрутні життєві обставини.

Перевіряємо, чи є що вдягти дітям, поїсти, допомагаємо. Головне, щоб малеча була у безпеці», - каже Богдан.

Територія відповідальності Богдана Горбаня – 37 населених пунктів.

«Наша поліцейська станція розташована у місті Соледар, але ми обслуговуємо й всі села, які входять до складу територіальної громади. У кожного з трьох офіцерів Соледарської ТГ є службовий автомобіль, щоб ми могли швидше дістатись до мешканців і оперативно надати допомогу», — зазначає Богдан.

Старший лейтенант поліції розповідає, що більше дзвінків надходить ввечері, коли люди повертаються з роботи.

«Мій мобільний завжди на зв’язку. Людина може звернутися і вночі, і у вихідний, і я обов’язково відповім на дзвінок і надам допомогу. Якщо щось сталося, їду на виклик. Тоді робочий день може продовжитися і до 12 ночі», - каже правоохоронець.

Протягом дня офіцер громади може побувати на різних викликах, відвідати кілька сіл, розглянути декілька повідомлень громадян, відповісти на сотні дзвінків. Для офіцера громади – це буденність, але головний показник його роботи – це довіра людей, які звертаються до нього за будь-якою допомогою у будь-який час доби.

 
Бахмутський районний відділ поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux