Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ярослав Левченко: поліцейський, який рятує людей і розкриває злочини на передовій
Опубліковано 22 липня 2024 року о 14:26

Ярослав – заступник начальника поліції Курахового-начальник кримінальної поліції та батько чотирьох дітей. З першого дня повномасштабної війни він допомагає людям. Поліцейський опанував спеціальність парамедика та врятував не одне життя. У День Національної поліції України захисник отримав відзнаку від Президента України «За мужність».

Ярослав Левченко носить погони понад 15 років. Ще з юних років він захоплювався фільмами про розшуківців, мріючи колись стати одним з них. У 2009 році його мрія здійснилась – він розпочав роботу оперативником у Костянтинівці. У 2018 році обійняв посаду начальника кримінальної поліції в Мар'їнці, а зараз очолює цей відділ у Кураховому.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії поліцейський опинився на передовій, де до його звичайних обов'язків додались нові: евакуація людей з небезпечних зон, доставка гуманітарної допомоги, фіксування руйнувань. І все це - під постійними обстрілами.

"Бувало складно, – згадує Ярослав Левченко, – потрапляли під артилерійські обстріли, удари дронів. Але все одно робили свою справу, бо розуміли, що на нас розраховують люди".

Він завжди разом із колегами виїжджає на місця обстрілів. Ярослав пройшов курси парамедиків і завдяки своїм навикам врятував не одне життя.

«Дуже багато разів надавав допомогу пораненим. Напевно, тепер можу це із заплющеними очима робити», - зазначає правоохоронець.

Для Ярослава, як і для будь-якої людини, найважче - це бачити страждання дітей.

«Окупанти вдарили з «Градів» по селу Максимільянівка. Один зі снарядів вибухнув за кілька метрів від 8-річного хлопчика. Дитина отримала тяжкі поранення, стан був украй важкий. Ми віднесли хлопчика до свого автомобіля та швидко доставили до лікарні. Медики врятували його, але зазначили, що якби не своєчасна евакуація, дитина б не вижила», - згадує майор поліції.

Навіть у таких складних умовах Ярослав і його колектив продовжують розкривати злочини, встановлюють особи російських військових, виявляють диверсантів і колаборантів. Для них це - не просто робота, а й особиста місія, адже вони розуміють, що кожен розкритий злочин - це крок до справедливості та відповідальність для злочинців.

У цьому році оперативники викрили мешканця Красногорівки, який співпрацював з представником армії рф. Ворожий агент передавав інформацію про переміщення й розташування військових підрозділів України. Ярослав Левченко разом з колегами за сприянням ЗСУ провели спецоперацію «на нулі». Поліцейські заїхали до вже частково окупованої Красногорівки та затримали зловмисника. При виїзді з міста автомобіль атакували ворожі дрони. Правоохоронцям разом із затриманим вдалося прорватися крізь вогонь. Інформатору було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 111 «Державна зрада» Кримінального кодексу України. Встановлено, що він причетний до 20 фактів передачі інформації про розміщення особового складу та техніки ЗСУ.

Окрім того, під керівництвом Ярослава Левченка розкрито всі вбивства, що були скоєні на території обслуговування за період воєнного часу.

«Віра в перемогу дає мені сили рухатися вперед. Впевнений: вистоїмо та переможемо», - стверджує Ярослав Левченко.


Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux