Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року на лінію 102 надійшло понад 100 тисяч повідомлень від мешканців Донеччини
Опубліковано 09 грудня 2022 року о 11:42

Сьогодні професійне свято відзначають люди, з якими перш за все стикаються громадяни коли телефонують або безпосередньо звертаються до поліції. Це працівники служби організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування. На їхніх плечах – цілодобовий моніторинг та аналіз оперативної обстановки, а також миттєве реагування на всі зміни в ній.

Оператори та диспетчери служби 102 тримають телефонну «лінію життя», щоб кожен, хто опинився в біді, – якнайшвидше отримав допомогу. Інспектори чергової частини, працівники Ситуаційного центру, аналітики – збирають величезний масив інформації з усіх відомих джерел, координують роботу всіх підрозділів і планують стратегію безпеки.

За минулий рік правоохоронці опрацювали понад 400 000 повідомлень від громадян. Однак з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України робота підрозділу дещо змінилась.

Нажаль, через окупацію Маріуполя, було втрачено аналітичний сервісний центр UASC, який був «серцем» забезпечення безпеки громадян.

Проте працівники УОАЗОР, які знаходились у місті, це – оператори «102», диспетчери та працівники чергової частини, до останнього приймали повідомлення від громадян, керували нарядами поліції та реагували на всі заяви та повідомлення на території області.

Під час виходу з оточеного Маріуполя 3-х працівників управління було вбито, 5 – отримали поранення, ще 11 – потрапили у полон, серед них – керівник одного із підрозділів УОАЗОР. Він забезпечував взаємодію між поліцією та військовими, до останнього знаходився в місті на заводі «Азовсталь», після чого потрапив у полон та в ході обміну полоненими був звільнений. На теперішній час він пройшов курс реабілітації і вже приступив до виконання службових обов’язків. Указом Президента України нагороджений державною нагородою.

Наразі, після вимушеної передислокації, УОАЗОР відновило роботу чергової частини поліції Донеччини, налагодили оперативне реагування нарядами поліції, розгорнули діяльність Ситуаційного центру та створили координаційний штаб з протидії збройній агресії. На сьогодні на спецлінію «102» вже надійшло майже 100 тисяч повідомлень від громадян регіону.

Шановні працівники УАОЗОРу, ваша робота вимагає точності, аналітичних здібностей, глибинного розуміння процесів, які відбуваються у поліції, високої швидкості реагування на заяви та повідомлення громадян. Дякуємо вам за щоденну командну роботу, за оперативне реагування, професійність та ефективну взаємодію з іншими підрозділами поліції. Бажаємо вам успіху, щоб ваша важлива робота приносила задоволення і щоб ви бачили кінцевий результат, бо ми його бачимо – рівень довіри громадян до поліції, особливо в воєнний час, зростає.


Відділ комунікації поліції

Донецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux