Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року поліцейські Донеччини притягнули до відповідальності більше 5000 нетверезих водіїв
Опубліковано 16 листопада 2020 року о 11:04

Загалом накладено штрафів на 28 мільйонів гривень. Проте, не дивлячись на суворість покарання, громадяни продовжують сідати за кермо у стані сп’яніння, наражаючи на небезпеку себе та оточуючих. Так, 25% ДТП з постраждалими сталися за участі водіїв на підпитку.

Поліцейські Донеччини регулярно здійснюють превентивні заходи щодо попередження аварійності на дорогах.

Нетверезі водії - є однією з найбільш гострих проблем безпеки дорожнього руху. Найчастіше ДТП за участю водіїв на підпитку призводять до страшних наслідків з загибеллю людей і травматизмом. Типові аварії – виїзд на зустрічну смугу, лобове зіткнення, наїзд на перешкоду чи у дерево.

За десять місяців цього року сталося 852 дорожньо-транспортні пригоди з постраждалими (загинуло 91 людина, 1045 – отримали травми), з них за участю п’яних кермувальників зареєстровано 218 фактів. Це 25% від загально кількості ДТП, в яких постраждали люди.

209 водіїв підтвердили, що приймали алкогольні чи наркотичні вироби перед поїздкою, дев’ять - відмовилися від проходження медичного огляду під час документування аварії.

Навіть невеликий вміст алкоголю в крові водія вкрай негативно позначається на здатності керувати автомобілем. Водій може неадекватно оцінювати обстановку, стає більш агресивним і ризикованим, втрачає реальну оцінку ситуації,може не помітити автомобілі, що рухаються збоку, а також пішоходів і велосипедистів. Результатом нерідко стають наїзди.

Так, під колеса авто, за кермом яких були нетверезі громадяни, потрапило троє пішоходів.

Під час превентивних заходів поліцейські Донеччини виявили більше 5000 водіїв, які свідомо сіли за кермо у стані сп’яніння. Відносно правопорушників складено адміністративні протоколи за ст.130 «Керування транспортними засобами особами, які перебувають в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Більше 60% адміністративних справ уже розглянуто та на порушників накладено штрафів у сумі понад 28 мільйонів гривень, стягнуто - 23 мільйони.

Поліцейські закликають неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Навіть такі серйозні покарання ніщо у порівняннями з людським життям та здоров’ям!

Будьте обережними на дорогах та з повагою ставтеся один до одного!

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux