Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року у Бахмуті викрито 12 учасників незаконних збройних формувань
Опубліковано 17 квітня 2018 року о 16:13

Черговий блокпосту, «агітатор» - патрульний та командир мінометного розрахунку – представників різних «професій» затримано поліцейськими завдяки вдало реалізованій оперативній інформації. Всі вони готуються постати перед судом.

Їх історія – одна на всіх. Кожен з них розчарувався в ідеї «руського миру» та вирішив повернутись на вільну територію держави і «замаскувати» своє минуле.

Наприклад, нещодавно правоохоронці викрили чергового ворожих стоп-контролів. В період окупації міста чоловік незаконно обмежував проїзд транспорту та перевіряв мирних громадян. 50- річний мешканець Часів Яру вступив до лав терористів на початку травня 2014 року, та вже наприкінці червня через погіршення здоров’я покинув бандформування та приховував свою причетність до бандформувань, сподіваючись уникнути відповідальності.

Отримавши оперативну інформацію, поліцейські зібрали докази його причетності.

Ще один із затриманих – екс-патрульний терористів. Саме він згідно із зібраною доказовою базою агітував містян до участі у незаконному референдумі.

А на початку лютого правоохоронці затримали начальника охорони штабу бойовиків. Колишній найманець розповів поліцейським, що у незаконне збройне формування він вступив, піддавшись закликам проросійської пропаганди.

Новобранець два місяці виконував функції начальника охорони «штабу», який був розташований в захопленій філії банку. Зі слів найманця, в штабі здійснювався збір медикаментів та гуманітарної допомоги для терористів.

Більше трьох років він приховував своє кримінальне минуле, однак був викритий співробітниками поліції.

У 2018 році таких пропагувальників «руського миру» притягнуто до відповідальності 12. Відносно кожного з них відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що згідно ч. 6 ст. 260 КК України, звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала у складі збройних формувань, за дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно вийшла з такого формування та повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування.

Аби скористатися шансом уникнути тюрми та розпочати нове життя потрібно звернутися до поліції за номером 0-800-505-102 (безкоштовно з усіх телефонів) або скористатися сервісом «Повернись додому» на сайті «Стоптероризм».

 

Бахмутський відділ поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux