Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року за псування доріг поліцейські Донеччини оштрафували 64 перевізника
Опубліковано 14 квітня 2018 року о 10:07

Співробітники поліції зупинили фуру з перевантаженням, що перевищувало норму більше ніж вдвічі (!). З метою запобігти руйнуванню автомобільних доріг в області тривають спільні рейди поліції та Укртрансбезпеки, які виявляють порушників проїзду великовагового транспорту.

Поліція Донеччини посилила контроль за вантажними перевезеннями, які через надмірну вагу руйнують дорожнє покриття та створюють аварійні ситуації. Як наслідок - ДТП та людські жертви.

Аби не допустити руху перевантаженого транспорту, в регіоні діють стаціонарні та мобільні пункти габаритно-вагового контролю.

5 квітня на одному з них було зупинено три транспортні засоби, однак проходити зважування вони відмовилися.

Через тиждень, 11 квітня, одна з машин, яка рухалася з Бахмутського районі в Запорізьку область, пройшла ваговий контроль. З’ясувалось, що загальна вага транспортного засобу складає 54,7 тонн, тобто перевищує встановлену законом норму більше, ніж вдвічі.

Нагадаємо, згідно з п. 22.5 Правил дорожнього руху України, забороняється рух транспортних засобів з навантаженням на вісь понад 7 т або фактичною масою понад 24 т автомобільними дорогами загального користування місцевого значення.

Перевізнику було нараховано плату за проїзд - майже 203 тисячі гривень і заборонено подальший рух до усунення порушення.

Також поліцейські склали адміністративний матеріал за ст. 132-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами). Покарання за такий вид правопорушень передбачає сплату штрафу.

Однак найбільш ефективним заходом впливу на порушників є заборона подальшого руху транспортного засобу до усунення правопорушення та отримання дозволу на проїзд (відповідно до ст.265-2 КУпАП).

З початку року за порушення вагових норм притягнуто до відповідальності 64 перевізника. При цьому штрафні санкції застосовуються як до водіїв, так і до керівників автопідприємств.

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux