Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З Волновахи вивезено близько 200 людей. Поліція спільно з обласною військовою адміністрацією та волонтерами продовжує евакуацію
Опубліковано 02 березня 2022 року о 17:52

Серед евакуйованих є поранені. Мам з малечею, літніх людей, що пережили ворожі авіудари, "гради" й артилерію, доправляють у безпечне місце. Колонну супроводжує поліція.

Російські війська п'яту добу поспіль винищують мирних жителів Волновахи та навколишніх сіл. «Зеленого коридору» для постраждалих немає – ворог не припиняє вогонь по цивільному населенню. У деяких підвалах –  по 400 мешканців, деякі завалені. Поранені, хворі люди чекають на допомогу. Самотужки виїхати вдається одиницям  – росіяни розстрілюють на дорозі цивільні автомобілі.

Сьогодні забрали мешканців Волновахи з міста та сусідніх селищ, де вони знайшли тимчасовий притулок. Тільки з двох сіл було евакуйовано 17 волноваських дітей. Деякі не розмовляють від пережитого шоку. Серед врятованих багато поранених. Ті, хто вирвався з пекла, кажуть, що готові повертатися та допомагати евакуювати земляків.

Евакуацію на місці організовували заступник начальника Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, начальник Волноваського райвідділу поліції Володимир Явтушенко,  співробітники карного розшуку та спецпідрозділу КОРД,  рятувальники на чолі з начальником ГУ ДСНС в Донецькій області Олексієм Мігріним, військовослужбовці Збройних сил України, медики.

Людей вивозили і керівник Волноваської військово-цивільної адміністрації Іван Лубінець разом зі своїм братом народним депутатом Дмитром Лубінцем.

Одна з врятованих – літня жінка, її чоловіка вбило під час обстрілу, а вона з осколковим пораненням кілька днів жила у підвалі. Наразі їй та сотням таких, як вона, надають допомогу.

Поліцейські забезпечують мешканцям безпечний виїзд. Кажуть, що сьогодні людей вдалося врятувати тільки завдяки туману та богу.

Разом з місцевою владою та ЗСУ поліція робить все можливе, аби врятувати всіх людей із зони обстрілів. Правоохоронці працюють на межі сил. Кожне життя цінне, тож евакуаційні заходи триватимуть стільки, скільки це буде можливою.

Евакуація йде власними силами, міжнародні гуманітарні організації наразі не беруть участь у цьому процесі. Переговори щодо залучення міжнародних місій та організації «зеленого коридору» тривають.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux