Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За добу на Донеччині поліцейські пять разів вилучали зброю та боєприпаси
Опубліковано 12 травня 2018 року о 12:47

18-річного хлопця з пістолетом зупинили посеред міста, а на блокпості виявлено жінку, яка перевозила в авто гранату та детонатори. Усього за три тижні відпрацювання співробітнии поліції припинили 185 фактів незакнного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

У Мирнограді, близько третьої години ночі, під час патрулювання група реагування патрульної поліції помітила хлопця з предметом, схожим на пістолет у руці. Зброю було вилученота направлено на експертизу. Власником забороненого предмету виявився місевий житель 2000 року народження, який близько тижня тому був викритий співробітниками кримінальної поліції у вчиненні пограбування.

З метою попередження витоку зброї у мирні регіони, а також скоєння правопорушень з її використанням правоохоронці перевіряють як транспорт і водіїв, так і багаж пасажирів.

Так, на стоп-контролі у прифронтовій Карлівці Ясинуватського району співробітники поліції виявили у пасажирки легкового автомобіля боєприпаси, які знаходилися у коробці серед інших речей.

У 29-річної жінки вилучено гранату ВОГ-17, три запали до гранат РГД-5 та набої калібром 9 мм. За словами порушниці, боєприпаси вона перевозила до сусіднього міста на прохання свого знайомого.

На автовокзалі Покровська наряд поліції зупинив чоловіка, який намагався вивезти у Кіровоградську область порох. Вилучено 13 капсул з вибуховою речовиною.

Найчастіше поліція вилучає у населення патрони армійського зразка. Знаходячи боєприпаси, громадяни залишають їх собі замість того, аби добровільно здати. Варто зазначити, що незаконне зберігання будь-якої зброї, боєприпасів або вибухівки тягне за собою кримінальну відповідальність та загрожує позбавленням волі на строк до 7 років.

Таке покарання може очікувати 57-річного жителя прифронтового Новгородського, який ховав «у якості сувениру» понад 200 патронів до автомату.

За всіма відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Із заявою про добровільну здачу боєприпасів за добу до поліції звернулися троє громадян, жителі Мангушу та прифронтових Первомайського та Авдіївки. Вони будуть звільнені від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, з 22 квітня на території Донеччини тривають оперативно-профілактичні заходи по вилученню незаконної зброї, боєприпасів та вибухівки. Під час відпрацювання поліцейські вилучили понад 100 бойових гранат, 30 одиниць вогнепальної зброї, більше 4 кг вибухівки.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux