Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За останні 2 доби на Донеччині задокументовано 5 фактів незаконної вирубки лісу
Опубліковано 17 серпня 2018 року о 13:09

Більш за все від неправомірних дій чорних лісорубів постраждала Слов’янська оперативна зона, ще по одному випадку зафіксовано у Костянтинівському та Волноваському районах. Особи усіх зловмисників встановлено.

Збереження інфраструктури та природних ресурсів Донеччини – наряду із забезпеченням безпеки людей у прифронтовому регіоні керівництво поліції Донецької області тримає на контролі і цей напрямок роботи. Для цього правоохоронці перевіряють вантажівки на блокпостах та зупиняють підозрілі автівки з металом та лісом, патрулюють автошляхи та територію, наближену до лісних масивів.

За останні 48 годин виявлено 5 правопорушень, пов’язаних із незаконною вирубкою лісу.

Так, у Лиманському районі правоохоронцям повідомили про такий факт свідки. Виїхавши за викликом, правоохоронці застали на місці трьох чоловіків. Виявилось, що "лісоруби" приїхали на вантажному автомобілі "ГАЗ". Поліцейські вилучили бензопили та 4,9 кубометрів деревини.

Ще одна така подія задокументована у цьому ж районі.

Під час несення служби на території району співробітники Лиманського відділення поліції побачили трактор, який перевозив частини сосен.

Водій транспортного засобу, місцевий мешканець 1963 року народження пояснив, що деревину "купив у незнайомого чоловіка" та віз додому. Ніяких підтверджуючих документів при цьому він не мав.

У підозрюваного було вилучено бензопилу та причеп з деревиною.

А у Костянтинівці до чергової частини відділення поліції надійшло повідомлення про те, що у лісосмузі невідомі вирубують насадження. На місце події був направлений наряд групи швидкого реагування. Поліцейські, які виїхали на виклик, на місці затримали 36 –річного місцевого мешканця. Чоловік вже встиг винищити декілька дерев, а розпиляні стволи знаходились в кузові автівки Газель.

Аналогічні злочини вчинено у Слов’янську та Волновасі.

Вказані факти кваліфікуються за ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу». Санкція статті передбачає обмеження волі або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux