Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За пів року поліцейські сектору протидії домашньому насильству допомогли понад 600 маріупольцям
Опубліковано 06 липня 2021 року о 17:07

З початку року на лінію 102 надійшло понад 1000 повідомлень, пов’язаних із домашнім насильством, на кожне виїжджали поліцейські сектору протидії домашньому насильству Маріупольського районного управління поліції. За результатами перевірок підтвердилося кожне друге повідомлення, усі постраждалі отримали кваліфіковану допомогу.

У ході виїздів на місце події та проведення перевірки було підтверджено 637 фактів домашнього насильства з 1194 повідомлень.

Наприклад, днями поліцейські отримали повідомлення від жінки про те, що її співмешканець погрожує їй ножем. Прибувши за вказаним викликом упродовж кількох хвилин, поліцейські зустріли у квартирі налякану шестирічну дівчинку, яка стала свідком конфлікту між матір’ю та нетверезим батьком.

Кривдника було затримано та доставлено до Маріупольського районного управління поліції, де відносно нього склали адміністративний протокол за ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Задля безпеки матері та дитини у відношенні чоловіка винесли тимчасовий заборонний припис, який забороняє йому у будь-який спосіб бачитися та спілкуватися з постраждалими.

Поліцейські час від часу навідуються до місця мешкання родини, аби перевірити чи не порушує чоловік встановленого обмеження, також з ним проводиться профілактична робота.

Загалом, від домашнього насильства постраждали 542 жінки, 60 чоловіків та 71 дитина.

У відношенні кривдників поліцейські склали 456 адміністративних матеріалів, винесли 164 термінові заборонні приписи та розпочали 37 кримінальних проваджень за фактом домашнього насильства. 16 потерпілих були поміщені до шелтеру (тимчасового притулку).

Кожен домашній агресор перебуває на обліку, та правоохоронці систематично проводять із ним профілактичну роботу, перевіряють чи не зазнають його близькі повторного домашнього насильства.

Повідомити поліцейським про вчинення домашнього насильства та отримати допомогу громадяни можуть у будь-який час доби безкоштовно з мобільного та стаціонарного телефону за номером «102».

Маріупольське районне управління поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux