Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За півроку поліцейські Донеччини зупинили майже 2 тисячі водіїв, що сіли за кермо у стані сп’яніння
Опубліковано 25 липня 2018 року о 09:27

Всього ж за вказаний період припинено 21 тисячу порушень правил дорожнього руху. Їх учасників притягнуто до адміністративної відповідальності. Поліцейські посилюють контроль над дорожньою безпекою з метою порятунку життів.

«Коноплі, це ж не алгоколь…», - щиро здивувався водій лекговика, коли відносно нього поліцейські складали протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Перед тим, як завести двигун, він вживав наркотик. В кишені куртки порушник ховав ще одну дозу… «на потім».

З початку року сталося близько 15 аварій, в яких керманичі перебували напідпитку. На щастя, смертей вдалося уникнути, тілесні ушкодження отримали більше 15 осіб.

В деяких випадках страждають пішоходи або водії інших авто. Інколи внаслідок власної безвідповідальності травмуються п’яні водії.

Так, в Торецьку у квітні чоловік не впорався з управлінням та в’їхав у бетонний стовп. У важкому стані мешканця 1986 року народження було передано в руки лікарів. А у Вугледарі на початку року керманич у стані сп’яніння не лише скоїв ДТП на своєму авто, а й мало не викрав чуже.

Чоловік зіткнувся з припаркованою машиною. Співробітники поліції, що прибули на місце події, притягнули його до адміністративної відповідальності одразу за три правопорушення та відсторонили від керування. «З горя» керманич додав ще алкоголю, а потім вирішив дістатися додому на чужому транспортному засобі. Поки він з’єднував дроти, перехожі викликали поліцію. Завести автівку йому завадили правоохоронці.

Не менш байдужими до оточуючих виявляються й водії маршрутних таксі. У Мирнограді в кінці квітня поліцейські зняли з маршруту міжміський автобус, водій якого під час рейсу знаходився під дією наркотиків, що згодом підтвердили відповідні експертизи.

Варто згадати випадок у Волновасі наприкінці минулого року, коли за кермом шкільного автобусу перебував 54-річний мешканець, що вжив спиртне. «Відпусти, з ким не буває…», - просив поліцейських керманич, запевняючи, що спочатку розвіз дітей, а вже потім сів «за чарку». Під час зупинки в салоні перебували його нетверезі друзі, які не тільки не зупинили його від хибного кроку, а ще й довірили йому свої життя.

Всього з початку року в регіоні сталося 467 ДТП, в яких загинуло 42 особи та 630 отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Нагадаємо, що за дорученням МВС України та за наказом начальника Головного управління Нацполіції в Донецькій області Миколи Семенишина в регіоні проаналізовано стан безпеки на дорогах та визначено аварійно-небезпечні її ділянки. В таких місцях присутність поліції буде посилено.

Крім того, враховуючи курортний сезон в нічний та ранковий час в місцях концентрації транспорту та автодорогах, які ведуть до місць масового відпочинку громадян (узбережжя Азовського моря, Святогірськ, Лиман та Щурове), для забезпечення безпеки учасників дорожнього руху поліцейські здійснюватимуть посилене патрулювання.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux