Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За тиждень поліцейські Донеччини розшукали більше ста громадян
Опубліковано 27 лютого 2019 року о 12:49

З 18 лютого на території Донецької області розпочалися оперативно-профілактичні заходи з розшуку злочинців та безвісно зниклих громадян. Вже в ході підготовчого етапу оперативники затримали 30 зловмисників, які переховувалися від слідства та суду, та понад 70 зниклих людей.

Мета поліцейських - посилити протидію злочинності, а також встановити долю безвісно зниклих громадян і повернути їх додому.

Вже за перший тиждень профілактичної операції співробітники поліції розшукали 6 осіб, які перебували в розшуку за скоєння тяжких злочинів – вбивство, тяжкі тілесні ушкодження, розбої та грабежі. Деякі розшукувані переховувалися від правосуддя по кілька років.

Так, правоохоронці Бахмуту затримали чоловіка, який три роки ховався від покарання за замах на умисне вбивство. Підозрюваний, раніше судимий за розбої та крадіжки, вистрелив у сусіда в селищі під Маріуполем. Потерпілий вижив, а нападник втік на окуповану територію. Навіть не маючи доступу на той бік, поліцейські простежили втікача до Амвросіївського району.

Виявили зловмисника днями на автовокзалі в результаті вдало проведеної операції, коли він приїхав на підконтрольну Україні територію. Речові докази щодо нього вже були зібрані, і зараз чоловік притягується до кримінальної відповідальності.

П’ятеро із розшукуваних зловмисників затримані за злочини, вчинені в інших областях України. Сховавшись у прифронтовому регіоні, втікачі сподівалися уникнути покарання. Вони були викриті оперативниками та передані ініціаторам розшуку.

Впродовж семи днів поліцейські встановили місцезнаходження 78 людей, зниклих безвісти. З них 67 громадян, а це понад 85%, були знайдені у перші дні після зникнення. П’ятеро з них – діти.

Поліція не полишає пошуків, скільки б років не минуло з моменту пропажі людини. З 2015 року рідні під час активних бойових дій втратили зв'язок з 51-річним жителем тимчасово окупованого Донецька. Чоловік кочував Україною. І лише після тривалої роботи працівників карного розшуку переселенця нарешті було виявлено у маленькому селі Вінницької області, де він оселився.

На сьогодні в розшуку залишаються близько тисячі осіб, більшість з яких зникли в 2014-15 роках.

В розшуковій роботі поліцейські активно використовують сучасні методики. Нагадаємо, поліцейські протестували портативні пристрої для дактилоскопії, які підвищують ефективність розкриття злочинів та пошуку безвісно зниклих.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux