Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За вихідні правоохоронці Покровської оперативної зони вилучили боєприпаси у чотирьох громадян
Опубліковано 17 грудня 2018 року о 12:12

Три гранати із запалами та набої різного калібру були виявлені та вилучені поліцейськими у мешканців Авдіївки, Курахівки та Мирнограду. Ще одну гранату мав при собі гість з Херсону. Всівласникинебезпечних предметів притягнуті до кримінальної відповідальності.

Під час патрулювання вулиць міста співробітники Авдіївського відділення поліції звернули увагу на нетверезого чоловіка, який при подальшому спілкуванні з правоохоронцями зізнався, що знає, де лежить предмет схожий на гранату. Вирушивши на вказане місце, поліцейські виявили гранату Ф-1. 53-річний місцевий мешканець пояснив, що кілька днів тому знайшов боєприпас у місцевій лісосмузі й переховав його в зруйнованому будинку, розташованому неподалік від центрального стадіону. На запитання, чому не повідомив про «небезпечну знахідку» в поліцію, чоловік відповісти не зміг.

В Мирнограді 38-річний житель викрав в одній з крамниць міста товар та одразу був затриманий співробітниками поліції. Під час спілкування з правоохоронцями, правопорушник зізнався, що має при собі більше 60 набої, які знайшов та залишив собі для виготовлення сувенірів.

Дві гранати РГД-5 із запалами та набої були виявлені правоохоронцями в ході обшукув будинку 38-річного мешканця смт.Курахівка. Чоловік розповів, що у вересні цього року знайшов боєприпаси біля річки сусіднього населеного пункту та приніс додому.Сумку з небезпечними предметами правопорушник сховав під дошками підлоги у кухні. Раніше чоловік притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів.

А в Покровську правоохоронці зупинили для перевірки автомобіль «ДеоЛанос». З’ясувалося, що водій має при собі небезпечний предмет - гранату. Правопорушник, 49-річний мешканець Херсону, від будь-яких пояснень відмовився, однак уникнути відповідальності йому не вдасться.

За всіма фактами співробітниками поліції відкриті кримінальні провадження за ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає для правопорушників покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 7 років.

Покровський відділ поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux