Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Загрожували безпеці дітей: за місяць ювенальні поліцейські притягнули до відповідальності понад півтисячі осіб
Опубліковано 05 лютого 2019 року о 11:02

З них більше 300 – рідні батьки, які не виконували своїх обов’язків, залишаючи малечу без їжі, одягу та з незагоєними ранами.

У січні 2019 року співробітники ювенальної превенції поліції склали 557 адміністративних протоколів за фактами порушення прав дітей, що загрожувало життю та здоров’ю малечі.

У половині випадків загроза йшла від найрідніших людей. Так, в прифронтовому Світлодарську поліцейські виявили 4 родини, де діти жили серед бруду у нетоплених домівках, деякі – навіть без одягу та не купані. А чотирирічний малюк мав значні опіки шкіри на сідницях та ходив з ранами, однак мати не стала доправляти його до лікарні.

Серед бруду та порожніх пляшок алкоголю жили у Краматорську троє сестричок 4, 10 та 11 років. дітей довелося тимчасово вилучити з родини.

Загалом 314 батьків були притягнуті до відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей".

У ході перевірок родин, що опинилися у складних життєвих обставинах, вилучено 12 дітей, які направлені до центрів соціально- психологічної реабілітації та медичних закладів.

Троє осіб потрапили під санкції за вчинення домашнього насильства. Порівняно з аналогічним періодом минулого року це вчетверо менше. Суспільний розголос про цю проблему вплинув на те, що дедалі більше людей не мовчить, а звертається до поліції. Якщо раніше такі повідомлення були одиничними, то сьогодні за захистом до поліцейських від домашніх агресорів щодня звертаються близько 60 жінок та дітей.

Також задокументовано 13 фактів споювання дітей дорослими. Так, в Маріуполі 16-річну дівчину довела до стану алкогольного сп’яніння її старша подруга.

А в Костянтинівці підлітки, отруївшись алкоголем, ледь не замерзли до смерті, лежачи на вулиці. Реалізатори, які продали дітям спиртні напої, притягнуті до відповідальності за ст. 156 КУпАП «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами».

За місяць ювенальні поліцейські виявили 60 продавців, які порушили заборону продажу алкоголю неповнолітнім. За матеріалами поліції при співпраці з Державною фіскальною службою анульовано 6 ліцензій, на власників торгівельних закладів накладено фінансових санкцій на суму 72 тисячі гривень.

На Донеччині вперше виявлено та задокументовано факт булінгу дитини у навчальному закладі. За цькування однолітка підліток притягнений підліток притягується до відповідальності за цькування однолітка.

Нагадаємо, в Донецькій області з’явився перший «Безпечний дитячий садок». У закладі встановлені відеокамери, до яких мають доступ поліцейські, а також біля нього прокладено маршрут патрулювання.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux