Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Запобігти. Врятувати. Допомогти: у дитячому таборі ім. Кості Бабіна пройшла масштабна профілактична акція
Опубліковано 13 липня 2018 року о 13:33

Поліцейські, рятувальники, військовослужбовці, прикордонники із службовою собакою, медики та волонтери провели для дітей профілактичні уроки з безпеки при поводженні з вибухонебезпечними предметами та уроки медичної допомоги. Кожна служба утворила свою локацію згідно з віковою категорією відпочиваючих.

Після війни це другий рік, коли дитячий табір ім. Кості Бабіна працює у штатному режимі. Малеча відпочиває у 3 зміни, по 200 дітей кожна. Це єдиний оздоровчий табір, який залишився у Волноваському районі. На весні 2017 року на територію закладу потрапив снаряд, і вже було важко уявити, що ці стіни знову почують дитячий гомін. Але спільними зусиллями місцевої влади та правоохоронних органів заклад розпочав свою роботу. Малеча зі всього району отримали можливість безкоштовно оздоровитися у таборі, який розташований на території Великоанадольського лісу.

Відпочиваючих хлопців та дівчаток цілодобово охороняє співробітник ювенальної превенції Сергій Волков, який протягом всього сезону знаходиться поряд із малечею.

Сьогодні правоохоронці та їх колеги з Державної служби надзвичайних ситуацій, Групи цивільно-військовового співробітництва, Прикордонної служби, медики та волонтери вирішили зробити для дітей невеличке свято та водночас навчити їх правилам поводження з вибухонебезпечними предметами, адже дітям вкрай важливо бути обережними та різностороннє підкованими.

Всі служби утворили свою окрему локацію, де діти мали змогу навчитися чогось нового на кожній з них.

Рятувальники розповідали підліткам про першочергові кроки при виявленні підозрілих предметів, продемонстрували найпоширеніші вибухові предмети, застерегли про небезпеку, яка криється всередині кожного з них. З поліцейськими поговорили про те, що на Донеччині на базі Головного управління національної поліції створений єдиний в Україні аналітичний сервісний центр поліції, який є основою системи безпеки всієї Донеччини. Поліцейські ще раз нагадали дітям, що вони можуть звертатися до колл- центру в будь-який час і з будь-якими проблемами.

Також, медичній справі навчали дітей спеціалісти з Києва та волонтери, які розповідали у простій формі першочергові дії при різних видах травмувань.

В кінці заходу була найцікавіша з локацій, де на дітей чекала чотирилапа помічниця прикордонників з КПВВ « Новотроїцьке» Тайра, яка допомагає військом знаходити заборонені речовини наркотичного походження.

Корисні уроки безпеки від всіх служб завершилися позитивним настроєм та дитячими посмішками, а на останок всі разом фотографувалися біля службових автомобілів.

Волноваський відділ поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux