Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині поліцейські затримали озброєних близнюків-гастролерів, які підозрюються в серії майнових злочинів
Опубліковано 28 серпня 2018 року о 18:36

Автомобіль з двома мешканцями Миколаєва зупинили на блокпості в Мангуші співробітники батальйону поліції особливого призначення «Харків» зі складу Об’єднаних сил. Завдяки пильності та ретельному огляду бійці відразу помітили у машині зброю та миттєво зреагували, не давши зловмисникам шансу застосувати її. З салону вилучено заряджений обріз рушниці, а також набір відмичок, 15 мобільних телефонів та численні квитанції з ломбарду на жіночі золоті прикраси.

В ході операції «Зброя та вибухівка» поліцейські отримали оперативну інформацію, що в районі Маріуполя може рухатися автомобіль з вибухонебезпечними предметами. Побачивши «Ладу» з сумнівними номерними знаками харківські поліцейські, які в рамках операції Об’єднаних сил несуть службу в Мангуші, зупинили транспорт для ретельної перевірки.

Коли водій відкрив дверці, правоохоронці помітили під його сидінням рукоятку рушниці. Зловмисник потягнувся вниз, але спецпризначенці виявилися швидше та затримали зловмисника, а також його брата-близнюка.

Обріз мисливської рушниці виявився зарядженим патронами 16 калібру та готовим до стрільби. На місце було викликано слідчо-оперативну групу Мангушського відділення поліції.

Як виявилося, 34-річні чоловіки рухалися з Миколаєва до Волновахи. Мету візиту на Донеччину пояснити не змогли. Але за них все розповів їх багаж – відмички, мобільники, документи про закладені в ломбард коштовні ювелірні вироби, а також – предмети для вживання наркотику із залишками забороненої речовини.

Наразі поліція встановлює походження вилучених предметів. Брати доставлені до відділення поліції. Встановлено, що обидва раніше судимі в Миколаївській області за розбій, а у теперішній час проходять підозрюваними у кримінальному провадженні за скоєння крадіжок.

Затримані перевіряються на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території Донецької області.

За фактом вилучення зброї відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux