Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Від початку року поліція Донеччини вилучила більше 76 000 боєприпасів
Опубліковано 22 жовтня 2021 року о 15:24

Вилучення з незаконного обігу зброї – одне з пріоритетних напрямків роботи поліції. Кожна одиниця – врятоване життя.

До протидії незаконному обігу зброї залучаються працівники всіх підрозділів поліції. За 9 місяців поточного року правоохоронці вилучили65 одиниць вогнепальної зброї, зокрема, пістолети, гвинтівки, автомати, кулеметів. Четверта частина вилучених небезпечних предметів – саморобні.

Також вилучено 73 гранатомети, 844 гранати, 52 одиниці вибухових пристроїв, більше 2000 інших боєприпасів, майже 122 кг вибухових речовин та понад 73 000 набоїв різного калібру.

Загалом з початку року зареєстровано 128 кримінальних проваджень за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Про підозру оголошено 125 зловмисникам.

Вагома частина вилучених боєприпасів знаходилася у схованках. Так, у Маріуполі на території покинутого заводу правоохоронці вилучили 30 протитанкових гранатометів, 29 мін і 10 000 патронів. У нежилому будинку поблизу Слов’янська поліцейські вилучили 11 РПГ, 14 гранат Ф-1, 9 гранат РГД, 25 запалів та чотири ящика з патронами.

А мешканець Волноваського району знайшов схрон поблизу Новотроїцького та видав його правоохоронцям. Вилучено більше 900 патронів різного калібру, п’ять гранат РГД-5 із запалами, дві гранати Ф-1,одна РПГ-23,п’ять тротилових шашок, два снаряди 30мм та 14,5мм, а також пістолет ТТ.

Аби вчасно виявити загрозу, поліцейські здійснюють превентивні заходи: перевіряють транспорт на блокпостах, патрулюють на вокзалах, у громадських місцях, також перевіряють пересічних мешканців.

Відтак, в Маріуполі поліцейські СРПП зупинили автомобіль, водій якого не пристебнувся під час поїздки, та в ході огляду транспортного засобу виявили у салоні пістолет із набоями.

Частина зброї вилучається під час проведення спецзаходів, обшуків чи затримання зловмисників.

Так у Бахмуті поліцейські роззброїли чоловіка, який погрожував підірвати себе гранатою в продовольчому магазині. В результаті перемовин зловмисник погодився віддати боєприпас правоохоронцям.

В Маріуполі поліцейські провели спецоперацію по затриманню чоловіка, який на очах своєї дитини вбив людину. Після цього озброєний вогнепальною зброєю зловмисник забарикадувався разом із дівчинкою у під’їзді. Під час штурму поліцейські обеззброїли фігуранта, вилучили пістолет та саморобну зброю.

Нагадуємо, за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами (ст. 263 ККУ) передбачено від трьох до семи років позбавлення волі. Але у разі добровільної здачі зброї, що зберігалася незаконно, громадяни звільняються від відповідальності.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux