Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За добу на Донеччині поліцейські вилучили 5 бойових гранат
Опубліковано 02 вересня 2018 року о 10:58

Зокрема співробітники поліції обеззброїли наркозалежного чоловіка, який ховав боєприпаси у п’ятиповерхівці в центрі Дружківки. Також у населення виявлено саморобну вогнепальну зброю, порох та набої. Такі результати першого дня спецоперації «Зброя та вибухівка».

З 1 вересня на Донеччині розпочалися всеукраїнські оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин, а також запобігання та розкриття злочинів, скоєних з використанням зброї, припинення діяльності злочинних організацій.

У перший день відпрацювання поліцейські припинили 5 фактів незаконного поводження зі зброєю.

В Дружківці співробітники управління протидії наркозлочинності поліції Донецької області отримали інформацію про те, що наркозалежний чоловік, раніше судимий за збут наркотиків, зберігає вдома бойові гранати.

Під час обшуку спільно з дружківськими поліцейськими та працівниками прокуратури у шафі в коридорі було виявлено гранати Ф-1 і РГД-5 та запали до них. 36-річний господар пояснив, що боєприпаси йому «подарував в 2014 році малознайомий чоловік». Боєприпаси, що знаходилися через стінку від сусідів, вилучили і знешкодили вибухотехніки.

Ще одну гранату в житловому будинку вилучили поліцейські Костянтинівки. 40-річний чоловік зберігав осколкову РГД-5 як сувенір – на полиці у серванті.

У Краматорську дві гранати Ф-1 і РГД-5 разом з патронами знайшли закопаними у землю під фасадом приватного будинку. Як виявилося, схованку потайки від дружини зробив мешканець будинку, який пізніше помер. Поліція встановлює походження боєприпасів.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Підозрюваним загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, відповідальності за незаконне зберігання зброї можна уникнути – якщо добровільно здати небезпечні предмети до поліції. Не наражайте на небезпеку себе та оточуючих. У разі виявлення зброї, боєприпасів або вибухівки телефонуйте 102.

Операція «Зброя та вибухівка» триватиме до 1 жовтня.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux