Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Жорстокий напад на дружину фермера в Краматорську: поліція встановила трьох причетних
Опубліковано 22 серпня 2018 року о 18:05

Двоє спільників, які побили жінку до стани коми та пограбували квартиру, заарештовані судом без права застави. Як з’ясували співробітники управління карного розшуку поліції Донецької області, у них був помічник, який координував дії нападників та сприяв скоєнню розбою. Наразі його особу встановлено.

Розбійний напад було скоєно 1 серпня. Як встановили розшуковці, зловмисники ретельно готувалися до злочину. Три доби вони стежили за господарями, вивчали їх розпорядок дня. Підозрювані знали, скільки грошей є вдома та навіть обстановку у квартирі, куди могли зайти із заплющеними очима. Про це вони дізналися від свого інформатора, який, за їх словами, повідомив їм навіть оптимальний час для нападу.

Близько 6-ї години ранку вони піднялися до квартири жертви в багатоповерхівці та, коли хазяйка вийшла з дверей, вдарили її по голові металевою трубою. Непритомну жінку занесли всередину, а самі намагалися відчинити сейф, однак не зуміли і забрали золоті прикраси та біжутерію. Потерпілу, яка почала приходити до тями, кілька разів вдарили в обличчя, після чого вона впала у кому.

52-річна жінка провела без свідомості близько півтора тижнів, наразі її стан тяжкий, а після лікування вона потребуватиме тривалої реабілітації.

Першого підозрюваного оперативники затримали через кілька днів. За цей час 30-річний молодик пограбував ще одну квартиру, винісши гроші в еквіваленті 1 млн. гривень. За тиждень вичислили і його 47-річного спільника. Обидва – раніше судимі за майнові злочини жителі Краматорська, старший – відсидів 9 років за аналогічний розбій з побиттям.

Затримували обох на вулиці, попередньо перекривши зловмисникам шляхи відходу та впевнившись, що загрози для випадкових перехожих немає. Під час обшуків вдома у затриманих вилучено викрадені коштовності.

Затриманим інкримінується ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень). Вони взяті під варту строком на 60 діб.

Крім того, поліцейські встановили особу куратора зловмисників, який з особистої неприязні до родини фермерів давав розбійникам поради щодо вчинення злочину. Слідчо-оперативні заходи тривають.

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux