Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За підтримкою поліції Донеччини в Маріуполі тренуються близько 100 дітей-дзюдоїстів
Опубліковано 13 жовтня 2020 року о 17:59

Секція дзюдо обласної СДЮСШОР з видів боротьби в Маріуполі стала партнером поліції Донецької області та увійшла до складу фізкультурно-спортивного товариства «Динамо». На засадах партнерства в спортклубі виховують не тільки світових чемпіонів, але й майбутніх поліцейських.

Випускник  «Дзюдо клубу Маріуполь» Данило Зубенко – чемпіон України та перший за багато років маріуполець, який виконав норматив майстра спорту із дзюдо.  Зараз хлопець – курсант Донецького юридичного  інституту МВС України, після закінчення якого планує працювати в поліції.  До професії поліцейського Данила привів саме спорт: юнак прагнув не тільки особистих перемог, але й приносити користь людям та захищати їх.

Історія Данила надихнула поліцейських підтримати молодих спортсменів. За ініціативою начальника ГУНП в Донецькій області Миколи Семенишина поліція долучилася до розвитку дзюдо,  зокрема, дитячої секції в Маріуполі.

«Ми прагнемо змалечку привчати дітей до спорту та здорового способу життя. Це важлива частина профілактичної роботи з молоддю, яка спрямована на безпеку маленьких громадян. А взаємодія з поліцейськими дасть змогу малечі відчувати себе захищеною та підвищить довіру до поліції», - зазначив Микола Семенишин.

Головне управління Національної поліції в Донецькій області та «Дзюдо клуб Маріуполь» підписали меморандум про співпрацю. Відтепер спортклуб представляє ФСТ «Динамо» на міжнародних і національних змаганнях,  а поліція підтримує дітей у тренуваннях і турне.

Зараз у секції професійно займаються майже 100 дітей від п’яти років. Близько десятка з них – дівчата.  Серед учнів є і молодь з «Ліги майбутніх поліцейських».

Тренує малечу майстер спорту, чемпіон України, призер чемпіонатів Європи та чемпіон Кубку Європи із дзюдо, володар чорного поясу В’ячеслав Менчаков.

Його вихованці завойовують престижні титули, стають чемпіонами та призерами світових і всеукраїнських турнірів. Шестирічна Марійка Кепша виборола «бронзу» на міжнародному чемпіонаті у Варшаві, де брали участь понад 1400 спортсменів. Дівчинка стійко провела шість поєдинків і п’ять з них виграла! А 14-річна Алла Заворітня стала чемпіонкою міжнародних змагань Budapest Cup. У фіналі  за додатковий час дзюдоїстка перемогла учасницю з Ірану і посіла перше місце.

Юні дзюдоїсти гідно представили Україну на змаганнях  в Італії, Чехії, Польщі, Хорватії, Угорщині, Словенії.

«Діти навчаються самозахисту і дисципліні, розвивають стійкість і цілеспрямованість, які допоможуть їм у житті. А найголовніше  -  спільно з поліцією ми виховуємо здорове покоління, а також відповідальних громадян, які прагнуть і здатні захищати слабших. Завдяки отриманим в спорті навичкам  хлопці і дівчата  нерідко обирають для себе шлях захисників та йдуть служити до поліції, Збройних сил України, Національної гвардії», - відзначає тренер В’ячеслав Менчаков.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux