Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безпека залежить від взаємодовіри та взаємоповаги поліції та суспільства, – Артем Кисько
Опубліковано 17 вересня 2021 року о 16:50

Шляхи вдосконалення захисту прав громадян обговорили т.в.о. начальника поліції Донецької області Артем Кисько та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Донецькій області Володимир Єлець. Зокрема йшлося про хід упровадження системи забезпечення прав затриманих «Сustody Records» та розбудову дієвої моделі співпраці з громадськими формуваннями, які допомагатимуть у підтриманні порядку, пошуку дітей тощо.

У Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області відбулася зустріч із регіональним координатором Уповноваженого ВРУ з прав людини Володимиром Єльцем. Він проінформував поліцейських про роботу Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денисової.

«Моєю метою є налагодження діалогу між поліцією та громадськістю. Комунікація та співпраця - основа для будування довірливих відносин між громадянином та поліцейським», - сказав Володимир Єлець.

Представник Офісу Омбудсмана наголосив, що ефективне забезпечення прав людини можливе лише за умови тісної взаємодії поліції та населення, яке має залучатися до створення безпечного середовища. Правозахисник, який також є головою декількох громадських організацій, виступив з пропозицією об’єднати зусилля громадських активістів та поліцейських для підвищення стандартів безпеки.

«Це має бути не фіктивне, а дієве формування людей, які добровільно приходитимуть на допомогу поліції в разі необхідності. Наприклад, якщо зникла дитина, вони зможуть піднятися та разом з поліцейськими відпрацювати місто», - зазначив Володимир Єлець.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника поліції Донеччини Артем Кисько підтримав цю ініціативу та повідомив, що на території Донеччини наразі діє 36 громадських формувань з охорони громадського порядку.

«У нас є приклади такої співпраці поліції та громадян, наприклад, коли мешканці Добропілля приєдналися до поліції у пошуках трьох зниклих малюків, проте її потрібно розширювати. І перший крок до цього - відновлення довіри громадян, бо безпека залежить від взаємодовіри та взаємоповаги поліції та суспільства», - зазначив Артем Кисько.

Учасники зустрічі також обговорили хід реалізації проєкту «Сustody Records» з системою відеофіксації, який запобігатиме порушенню прав затриманих в ізоляторах тимчасового тримання та поліцейських відділах.

«Станом на сьогодні до впровадження «Сustody Records» готові всі ізолятори та сім територіальних підрозділів поліції, які відповідним чином обладнані та оснащені технікою. Робота над підготовкою інших триває», - повідомив керівник поліції Донеччини.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux