Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Донеччині поліцейські та рятувальники навчають школярів правилам безпеки
Опубліковано 17 вересня 2021 року о 16:08

Хто краще за всіх розповість про безпеку, як не професіонали своєї справи? Впродовж вересня правоохоронці та надзвичайники проводять з дітьми інтерактивні уроки про правила особистої безпеки. Чи то дорога, чи небезпечний предмет, чи надзвичайна ситуація – гості у формі залюбки діляться знаннями та навичками зі школярами з головною метою – попередити нещасні випадки та врятувати життя малечі.

13 вересня у навчальних закладах країни стартувала всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «День з поліцейським та рятівником».

Під час заходів «вчителі» у формі пояснюють школярам елементарні правила безпечної поведінки, правила дорожнього руху та алгоритм дій під час надзвичайних ситуацій, а також демонструють службовий автотранспорт та спецзасоби.

Першими учасниками кампанії стали учні Великоновосілківської школи. Поліцейські та рятівники продемонстрували окремі зразки спеціальної техніки, спецзасобів, що використовуються у службовій діяльності, та приділили увагу поведінці на дорозі, попередженню травматизму, правилам пожежної безпеки.

До інтерактивного уроку для школярів Волновахи та Краматорська долучилися кінологи поліції Донеччини разом чотирилапими вихованцем та співробітники відділу реагування патрульної поліції.

Кінологи продемонстрували дітям, як службові собаки здійснюють пошук небезпечних предметів та затримують правопорушників.

День з поліцейським також провели учні Маріуполя та Торецька. Фахівці ДСНС розповіли школярам про основні правила безпеки життєдіяльності. Пояснили, як поводитися у різних надзвичайних ситуаціях, в тому числі при виявленні підозрілих чи вибухонебезпечних предметів.

Окрім правил безпеки поліцейські розповіли школярам про службу у правоохоронних органах. Чим відрізняється робота оперативників та слідчих, хто такі кінологи та криміналісти.

Діти були задоволені зустріччю та можливістю ближче познайомитися з важливими професіями, які допомагають людям.

Аналогічні заходи для школярів проходитимуть у навчальних закладах до 25 вересня.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux