Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Перевірено близько 12 000 COVID-сертифікатів – робота поліцейських на блокпостах Донеччини за минулий рік
Опубліковано 25 січня 2022 року о 14:14

Загалом виявлено 115 правопорушень у сфері протидії коронавірусної інфекції, а також поліцією відкрито 407 кримінальних проваджень за фактами злочинів, викритих на блокпостах. Більше 200 поліцейських щоденно контролюють безпеку в умовах ООС.

Завдяки контролю на блокпостах, поліцейським вдалося попередити ряд злочинів. Зокрема, за 2021 рік правоохоронці, які несуть службу на об’єктах, задокументували близько 4,5 тисяч правопорушень. За 407 з них було розпочато досудове розслідування.

Одне з пріоритетних напрямків роботи – виявлення незаконного обігу зброї та запобігання її поширенню по всій території країни.

Так, за 12 місяців 2021 року виявлено 198 таких фактів, по 40 з яких відкриті кримінальні провадження. Поліцейські вилучили близько тисячі одиниць боєприпасів, 17 гранат, кожна з яких могла забрати життя не однієї людини, 6 детонаторів, 2 міни.

Загалом всіма підрозділами поліції Донеччини вилучено близько 900 гранат, 28 одиниць вогнепальної зброї, 110 вибухових пристроїв та більше 123 тисяч кілограмів вибухових речовин.

На блокпостах правоохоронці активно протидіють наркотрафіку. Так, поліція зупинила 325 перевезень наркотичних речовин. Було викрито чотири факти збуту, за рештою подій зловмисники притягнуті до відповідальності за зберігання наркоречовини.

У результаті перевірок виявлено 289 осіб, які за базами даних поліції можливо причетні до незаконних збройних формувань, та затримано 314 осіб, які знаходилися у розшуку. 297 з них - за скоєння злочинів та правопорушень. Крім того, поліція повернула рідним 17 безвісно зниклих осіб.

З початку року через блокпости на Донеччині пройшло понад 72 тисяч вантажних автомобілів, більше 2 млн 980 тисяч легкового транспорту та понад 6,4 млн громадян.

Окрім того, проводилася робота з протидії коронавірусної інфекції. Поліцейські перевірили більше трьох тисяч автобусів міжобласного сполучення та близько 26 тисяч громадян. Контроль пройшли близько 12 тисяч COVID-сертифікатів. Виявлено 115 правопорушень.

Заходи тривають й надалі.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux