Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Чотирилапі «поліцейські», які несуть службу на півночі Донеччини, продемонстрували свої здібності дітям та дорослим
Опубліковано 14 липня 2021 року о 16:13

Сьогодні для відвідувачів відкрив двері підрозділ кінологічного центру поліції Донеччини, розташований в передмісті Слов’янська. Як готують службових собак з розшуку людей, пошуку зброї та наркотиків, спостерігали слухачі реабілітаційного центру для осіб з інвалідністю та депутати Краматорської міської ради.

Екскурсію провів виконуючий обов’язки начальника Краматорського районного управління поліції Станіслав Загурський разом із кінологами. Гостями стали вихованці ДРУ «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Донбас» на чолі з директоркою Світланою Фоміною та представники благодійного фонду «Друг» з його головою Наталею Тітомир.

Поліцейські познайомили дорослих та дітей зі службовими собаками, показали, як вони живуть і тренуються, щоб протистояти злочинності та дбати про безпеку.

«Підрозділ має все необхідне для виховання та підготовки як кінологів, так і їх чотирилапих напарників. У результаті капітального ремонту було оновлено вольєри, створено сучасну «смугу перешкод». Для поліцейських побудовано навчальні класи, їдальню та місце відпочинку. Крім того, на базі центру проводиться навчання кінологів з інших куточків нашої країни», - розповів Станіслав Загурський

Кінологи продемонстрували гостям здібності своїх вихованців. Собаки знаходили особисті речі, макети вибухівки, здолали смугу перешкод, а також показали свої вміння під час затримання злочинця.

«Я вдячна кінологам за їхню працю та можливість для наших слухачів ознайомитися з професією кінолога та побачити роботу службових собак. Це великий труд, і, сподіваюся, двері кінологічного центру й надалі будуть відкриті для своїх гостей», - зазначила Світлана Фоміна.

Зараз у кінологічному центрі виховуються 11 службових собак.

«Разом зі своїми провідниками собаки виїжджають для допомоги в розкритті злочинів. Собаки натреновані на пошук людей за запаховим слідом, зброї та вибухівки, наркотичних речовин. Також в центрі є пес, який спеціалізується на пошуку трупів. Собака проходив спеціальні тренування в Житомирі», - повідомив молодший інспектор-кінолог Роман Заєць.

Такі заходи допомагають громадянам краще зрозуміти роботу поліцейських і зміцнити довіру між поліцією та суспільством.

Краматорське районне управління поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux