Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
До кінця року система «Custody Records» запрацює у чотирьох підрозділах поліції Донеччини
Опубліковано 20 жовтня 2021 року о 17:05

Про готовність підрозділів поліції до впровадження правозахисного проєкту йшлося сьогодні, 20 жовтня, під час відеоселекторної наради за участю начальника Управління дотримання прав людини Нацполіції Руслана Горяченка. «Custody Records» ефективно пілотується у відділках поліції трьох областей.

У нараді також взяли участь т.в.о. начальника ГУНП в Донецькій області Артем Кисько, начальник відділу Управління дотримання прав людини Нацполіції Володимир Захаренко, старший інспектор з особливих доручень УДПЛ НПУ Сергій Сидоров, керівники територіальних підрозділів поліції та співробітники, які відповідають за впровадження проєкту.

Начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції Руслан Горяченко презентував присутнім переваги системи, націленої на запобігання порушенню прав людини в поліцейських підрозділах.

«Custody Records» направлена на захист співробітників правоохоронних органів та затриманої людини водночас. Система відеонагляду працює цілодобово та фіксує всі дії, які відбуваються з підозрюваним: від затримання до конвоювання в слідчий ізолятор», - зазначив начальник УДПЛ Нацполіції України.

Під час дводенного візиту на Донеччину Руслан Горяченко перевірив готовність до запуску проєкту в підрозділах поліції та ізоляторі тимчасового тримання.

Відтак, до кінця року планується впровадження «Custody Records» у Маріупольському РУП, Краматорському РУП, Бахмутському РВП, відділі поліції № 2 (Курахове) Покровського РУП.

Система фіксує всі дії осіб, які перебувають в підрозділі поліції, здійснює дистанційний зовнішній контроль, обов’язкове інтерв’ю затриманої особи та поліцейського. Повна фіксація дій затриманого в режимі онлайн дає змогу спостерігати що відбувається із затриманою особою та дистанційно аналізувати роботу самих поліцейських. Крім того, до складових елементів проєкту входить унеможливлення контактів з особами, які не мають на це повноважень.

Також Руслан Горяченко зазначив, що система успішно пілотується у відділках поліції трьох областей: Харківській, Тернопільській та Вінницькій.

Наприкінці зустрічі присутні обговорили подальші кроки щодо впровадження проєкту в інших структурних підрозділах поліції у 2021-2022 роках.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux