Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівництво поліції Донеччини нагородило маріупольця, який допоміг затримати озброєного злочинця та врятувати дитину
Опубліковано 05 жовтня 2021 року о 14:00

«У такій ситуації обов’язок кожного українця – допомагати поліції», - стверджує 42-річний Вадим Бодня. Ризикуючи власним життям, чоловік без вагань взяв на себе функції перемовника зі своїм сусідом, який вбив людину, а потім забарикадувався у під’їзді зі зброєю та маленькою донькою. Т.в.о. начальника поліції Донецької області Артем Кисько подякував мужньому маріупольцю за небайдужість та вручив нагороди.

Нагадаємо, 1 жовтня поліція провела в Маріуполі спецоперацію із затримання зловмисника, який на очах власної доньки скоїв жорстоке вбивство. Разом із дівчинкою він втік із місця злочину, а коли поліція його розшукала в одному з будинків, вчинив збройний спротив. Нападник мав два пістолети та при цьому не відпускав від себе свою дитину, яка фактично опинилася у заручниках.

У цей час свою допомогу поліцейським запропонував місцевий житель Вадим Бодня, який повідомив, що знає підозрюваного та має на нього вплив. Із неочікуваною підмогою операцію було проведено блискавично та без жодних втрат.

«Якщо б на місці Вадима Сергійовича був інший громадянин, то ми, можливо, не дозволили б долучитися до операції, але я побачив, що він спокійний, впевнений, виважений. Він без жодного страху пішов туди, вивів дівчинку та надав можливість поліцейським затримати зловмисника, - зазначив Артем Кисько. - Колектив поліції Донеччини та мешканці Маріуполя дійсно пишаються вами, вашим вчинком. Найвищого рівня безпеки можна досягти лише тоді, коли поряд із нами такі громадяни».

За розкриття резонансного тяжкого злочину чоловіка нагороджено почесною грамотою та годинником.

Сам Вадим Бодня не вважає свій вчинок подвигом, він впевнений: на його місці так зробив би кожний.

«Я розумів, що саме моя допомога зараз може бути корисною. Вважаю, що допомагати поліції рятувати людей - громадянський обов’язок будь-якого чоловіка та жінки, які мешкають в Україні», - каже маріуполець.

У такому ж дусі чоловік виховує сина та сподівається, що його приклад надихатиме громадян активніше співпрацювати з правоохоронцями заради безпеки.

«Це «Тонка синя лінія» в дії – взаємодія поліції та населення, що заснована на взаємній довірі. Вадим Бодня долучився до спецоперації, повністю довіряючи нам, а ми довірилися йому», - зазначив керівник поліції Донеччини.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux