Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські доставили гуманітарну допомогу жителям звільненої Павлівки
Опубліковано 30 червня 2022 року о 10:21

Спалену бронетехніку та розбиті будинки залишила росія після 4 місяців окупації українського села. Люди, які тижнями жили у підвалах, нарешті вийшли на вулиці та отримали можливість евакуюватися. Тільки за чотири дні за допомогою поліції евакуйовано 79 мешканців, з них четверо дітей. Тим, хто лишається на лінії фронту, щодня привозять продукти та необхідні речі.

Павлівку Вугледарської громади окупували в березні. 23 червня населений пункт було звільнено українськими військовими. Цього ж дня поліцейські вже були в селі та надавали допомогу. Роботою поліції керує начальник поліції Вугледара Денис Олениченко.

Мешканці розповідають, що більшість часу провели в укриттях, вийти боялися. Біля будинків стояли ворожі бойові машини, по домівках ходили окупанти – перевіряли документи, здійснювали фільтрацію.

«По два-три тижні взагалі не виходили з підвалів. На вулицях йшли бої, літали осколки, багато поранених було. Магазини не працювали, вижили тільки завдяки запасам – картопля, закрутки», - каже місцева жителька.

До вторгнення росії у Павлівці мешкали близько трьох тисяч осіб, зараз – близько 300. Для кожного жителя співробітники поліції завезли гуманітарні набори та хліб.

А для однієї з найменших жительок припасли особливий пакунок з шоколадками. Так поліцейські привітали дівчинку з 5-річчям. Дитина, що пережила жахи окупації, досі налякана та змушена зустрічати свій день народження без друзів, розваг і святкового торту.

Правоохоронці піклуються про мешканців разом із представниками Вугледарської військової адміністрації та ГО «Капеланський патруль», а також військовослужбовцями ЗСУ та працівниками ДСНС.

Росіяни не припиняють обстрілювати Павлівку. Люди змучені та намагаються перебратися до безпечного місця. Під час чергового рейсу поліцейські евакуювали двох літніх жінок. Їх забрали з адрес, оскільки самі вони не могли дістатися пункту збору. Коли люди сідали до евакуаційного транспорту, почалися «прильоти». Наразі всі громадяни вже у безпеці.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux