Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Стікаючи кров’ю, врятували людей: екіпаж «Білий янгол» під час евакуації потрапив під обстріл
Опубліковано 11 серпня 2022 року о 17:23

Рашисти вдарили по Мар’їнці з артилерії, снаряд розірвався біля поліцейського автомобіля. У цей момент в салоні було п’ятеро літніх людей, вони не постраждали. Двоє з трьох правоохоронців отримали осколкові поранення, водію перебило артерію. Попри кровотечу, вони продовжили рух, доки не доставили евакуйованих до безпечного місця. Наразі про «білих янголів» піклуються лікарі Дніпра.

«Не затягуй мені сильно турнікет – я маю відчувати ногу, щоб керувати автомобілем»,  - сказав начальник одного з відділів обласного управління карного розшуку Олександр Гаріпп, який був за кермом «капсули». Так правоохоронці називають броньоване авто для евакуації громадян.

Незважаючи на крововтрату, оперативник продовжував вести машину, бо найменша затримка могла коштувати життя всім. Криміналіст Василь Піпа  на ходу  перев’язав напарнику рану та стежив, щоб він залишався у свідомості. Поруч Рустам Лукомський самостійно наклав собі джгути – йому перебило обидві ноги.

Цього дня «білі янголи» забрали з адрес п’ятьох мар’їнців, що потребували евакуації,  - маломобільних пенсіонерів. Але одна з жінок забула вдома свою паличку, на прохання пасажирки  екіпаж, ризикуючи життям,  повернувся за нею.

У цей момент пролунав вибух, а коли поліцейські рушили з місця – ще один, вже прицільно по машині. Били з великокаліберного міномета. Броня врятувала цивільних, а співробітники поліції вчасно вивезли їх з-під вогню. Наразі всі евакуйовані у безпеці.

Поранені правоохоронці подолали 17 кілометрів до лікарні в місті Курахове, де хірурги зупинили кровотечу. До порятунку життя «янголів» долучилися колеги, які оперативно здали кров. Наразі Олександр і Рустам проходять лікування у Дніпрі та рахують дні до того, як знову стануть у стрій. За їхніми словами, вижити їм допомогли практичні заняття з військовими парамедиками.

В одній палаті з поліцейськими лежить і  врятований ними житель Красногорівки – його разом з п’ятирічною донечкою витягнули з-під завалів будинку.

Екіпаж «Білий янгол» евакуював понад 1500 людей з Мар’їнської громади. Співробітники поліції Донеччини відвідали у лікарні героїв, які просили передати мешканцям: «Евакуація триває. Бережіть своє життя та виїжджайте до того, як це стане неможливим».

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux