Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Молодь з «Ліги майбутніх поліцейських» презентувала ідеї розвитку Донеччини
Опубліковано 02 березня 2018 року о 21:03

В Маріуполі відбувся молодіжний форум «Молодь змінює світ», який об’єднав учнів 11 маріупольських шкіл, а також Красногорівки, Гранітного та Нікольського. Головна мета форуму – згуртувати молодь та залучити її до розвитку Донеччини та країни в цілому. Результатом зборів стала низка проектів в сфері євроінтеграції, освіти, екології, а також інтеграції молоді та поліції.

Ініціатором форуму, який проходив в маріупольському ліцеї-школі №48, стала молодіжна громадська організація «Ліга майбутніх поліцейських». В рамках заходу працювали три творчі майданчики: «Ліга в дії», «Євроінтеграція – перші кроки в школі» та «Шлях до успіху».

Разом з учнями участь в роботі майданчиків взяли начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин, секретар Маріупольської міськради Степан Махсма, народний депутат України Сергій Тарута.

«Наша мета - згуртування молоді Донеччини, яка має допомагати владі змінювати стереотипи в суспільстві та будувати європейські цінності, а також розвивати правову культуру», - відзначив Микола Семенишин.

В рамках майданчика «Ліга в дії» школярі обмінялися думками з керівником поліції Донеччини щодо розширення співпраці поліції та молоді. Лігівці запропонували більше десятка ініціатив різної спрямованості від профілактики правопорушень до інформаційної безпеки.

Серед пропозицій молоді – створення практичного майданчику, в рамках якого всі бажаючі, діти та дорослі, зможуть допомагати поліції (наприклад, шукати зниклих дітей). Це дозволить консолідувати зусилля всіх небайдужих громадян, а також допоможе дізнатися більше про роботу поліції та підготуватися до вступу у виші МВС.

У планах підлітків – згуртувати активну молодь всієї України. Для цього учні збираються відправитися у тур по країні з програмним концертом «Молодь Донеччини змінює світ».

Крім того, старшокласники запропонували створити ланки Ліги в кожній школі, запровадити молодіжний волонтерський рух, патріотичні флешмоби з поліцією, власну телепрограму та ще багато цікавих заходів, які мотивуватимуть молодь брати участь у житті своєї країни.

Представники інших творчих майданчиків презентували цікаві стартапи в сфері молодіжного бізнесу, інновації в соціальній, культурно-просвітницькій діяльності.

Вероніка Тихонюк, учениця гімназії-школи №1, - одна з тих, хто має ідеї оновлення поліції. Дівчина входить у склад маріупольської молодіжної ради та є президентом своєї школи, а також планує стати слідчим-криміналістом.

«Тепер я знаю, в якому векторі мені потрібно працювати зі своїми однолітками та як їм допомагати. Наша мета – подальша інтеграція поліції та молоді», - зазначила учасниця форуму.

Микола Семенишин відзначив, що поліція підтримує пропозиції, представлені на форумі.

«Працюючи на майданчиках, ми побачили наскільки креативно думають наші випускники. Я багато чого навчився від вас і сподіваюся, що саме такі форми спілкування будуть поширюватися, і ми будемо набагато динамічніше згуртовувати нашу країну», - підсумував начальник поліції Донецької області.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux