Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Начальник кінологічного центру поліції Донеччини Леонід Котов нагороджений відзнакою МВС «Вогнепальна зброя»
Опубліковано 20 жовтня 2018 року о 15:26

За високу професійність та з нагоди Дня захисника України міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив нагороди 120 працівникам органів МВС. Леонід Котов був відзначений за внесок у розвиток кінологічної служби в умовах збройної агресії.

Кінологічному центру поліції Донецької області – лише півтора роки. Він був створений з нуля в лютому 2017 року за підтримки В’ячеслава Аброськіна, Сергія Колесника, які на той час очолювали обласний главк, та заступника начальника ГУНП в Донецькій області Артема Киська.

За короткий проміжок часу центр перетворився на потужну базу, де тренують та сертифікують собак, здатних нести службу в надзвичайних ситуаціях. Його очолив поліцейський з 16-річним стажем, який покинув підрозділ по боротьбі з економічною злочинністю заради відродження кінологічної служби.

Леонід Котов зібрав команду кваліфікованих спеціалістів, більшість з яких - учасники бойових дій, та разом з ними виростив штат чотирилапих спецпризначенців. Сьогодні центр має всю необхідну інфраструктуру, в ньому виховуються 30 службових собак.

Собак ретельно відбирають та готують за новітніми методами. Розвиваються усі напрямки спецпідготовки: пошук зброї та вибухівки, наркотиків та людини за її запаховим слідом, а серед нових – програма «собака-антитерор». Після проходження такого вишколу пес буде служити в спецпідрозділі КОРД.

В прифронтовому регіоні собаки, окрім основної роботи на місцях злочинів, перевіряють транспорт і багаж на блокпостах та вокзалах, допомагають знешкоджувати вибухонебезпечні схрони, обстежують мінні поля. Це повноцінні напарники, які допомагають стежити за безпекою та рятувати життя.

Про це свідчать результати роботи кінологів та їх помічників з початку року. Майже 600 разів кінологічні групи виїжджали на допомогу, за участю службових собак розкрито 66 злочинів.

З допомогою чотирилапих вилучено понад 30 одиниць зброї, 13,7 тисяч боєприпасів до них та 112 кг вибухівки. А також - більше тисячі кущів нарковмісних рослин та 6 кг готової марихуани.

Наразі центр розширяється, створено підрозділ у Краматорську, ще три буде відкрито у Бахмуті, Покровську та Волновасі. Налагоджено взаємодію з іноземними колегами, зокрема чеськими поліцейськими, для обміну досвідом.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux