Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Покровські школярі познайомились із роботою місцевої поліції
Опубліковано 20 жовтня 2018 року о 12:54

Учні загальноосвітньої школи №9 м.Покровська завітали до Покровського відділу поліції і на власні очі змогли побачити: з чого починається і як проходить робочій день правоохоронця, яку зброю та засоби безпеки він використовує при виконанні завдання та хто допомагає поліцейському виявляти небезпечні предмети.

Нещодавно начальник Покровського відділу поліції Юрій Гречишкін провів «Факультатив із поліцейським» для учнів ЗОШ №9, під час якого запросив дівчат та хлопців до відділу, аби вони самі подивились на буденну роботу поліцейського.

Школярі не забарилися і сьогодні завітали до Покровського відділу поліції. Знайомство почалося з того, що інспектори ювенальної превенції показали учням чергову частину, її оснащення. Учні також мали змогу побачити, як черговий відповідає на виклик та спрямовує групу на місце події.

Далі юних екскурсантів провели до актової зали відділу, де інспектор ювенальної превенції Максим Алтухов показав школярам зброю, яка знаходиться на озброєнні в правоохоронних органах. Хлопцям та дівчатам дуже цікаво було почути з чого складається автомат та кулемет Калашнікова, пістолет Макарова, а коли поліцейський дозволив учням потримати їх в руках та сфотографуватись - радості дітей не було меж. Школярі наввипередки приміряли каски й бронежилети, при цьому зізнавалися, що не очікували, що спецзасоби такі важкі й рухатися в них дуже важко.

Неменший «ажіотаж» у школярів викликала зустріч із чотирилапим помічником поліцейських – службовою вівчаркою на прізвисько Адольф. Майстер-клас від кінолога з Тернопільщини Андрія Зайця справив на школярів не аби яке враження. Правоохоронець розповів про те, що його «напарник» натренований на виявлення небезпечної зброї й вибухівки та розказав кілька цікавих прикладів, коли службовий собака допоміг у виявленні небезпечних предметів. Потім пес Адольф продемонстрував свою вправність, чітко виконуючи команди кінолога.

«Улюбленою іграшкою собаки є маленький гумовий м’яч. У вільний час ми граємо, однак не забуваємо постійно тренуватись і вдосконалювати навички»,- розповів Андрій Заєць.

Дітям дуже сподобалась зустріч із правоохоронцями і це було видно по їх обличчям, які світилися від захвату.

«Ми навіть не уявляли, що буде так цікаво. Ми на довго запам’ятаємо цю екскурсію і сподіваємося, що ще не раз завітаємо в гості до наших захисників»,- ділилися своїми емоціями школярі.

Покровський відділ поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux