Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Напередодні дня заснування Донецького юридичного інституту МВС України у Маріуполі проведено День відкритих дверей «Фестиваль поліцейської та юридичної освіти»
Опубліковано 24 квітня 2018 року о 09:59

День відкритих дверей «Фестиваль поліцейської та юридичної освіти» пройшов на базі Маріупольського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» ДЮІ МІС України особовий склад факультету № 2.

На профорієнтаційному заході були присутні понад 200 гостей з Мангушського району, Маріупольського морського ліцею, загальноосвітніх навчальних закладів м. Маріуполя, майбутні абітурієнти спільно з батьками. Зазначений захід проходив за участю ГУНП в Донецький області, громадської організації «Молодіжна Ліга майбутніх поліцейських» та представників НДЕКЦ.

Фестиваль поліцейської та юридичної освіти розпочався підняттям державного прапору та спільним виконання Гімну нашої держави.

Модератором заходу стали заступник декана факультету № 2 Сергій Пекарський та провідний фахівець факультету № 2 Валерій Солейко, які зустріли гостей та довели їм сценарій проведення профорієнтаційних заходів. Від керівництва інституту гостей привітав проректор інституту капітан поліції Денис Нестеров.

Курсанти приготували презентаційну тематичну виставку факультету № 2 ДЮІ, яку оглянули гості профорієнтаційного заходу. Гостям заходу було запропоновано зареєструватися, переглянути виставку спеціальних засобів, зброї, криміналістичних засобів, а також спортивних досягнень курсантів. Окрім того гості переглянули і зразки форменого одягу поліцейських.

Після перегляду тематичної виставки учасники заходу були запрошені до стройового плацу і спортивного майданчику. Для учасників профорієнтаційного заходу було запропоновано оглянути правопорушення «хулігана» та поліцейських, які забезпечують особисту та публічну безпеку. Своєчасне виявлення «хулігана» та дії поліцейських запам’яталися гостям. заходу. Окрім того гостям було презентовано діяльність кінолога та собаки, гості мали можливість познайомитися з підготовкою поліцейського кінолога та собаки «Туман». Яскравий виступ кінолога та службової собаки довів значимість даної служби для поліції.

Своєю чергою курсанти-першокурсники презентували свої уміння зі стройових вправ зі зброє. Стройові рухи курсантів, плац-виступ зі зброєю зацікавили учасників заходу.

Також, гостям було презентовано виступ курсантів ‑ хлопців та дівчат з прийомами виявлення та затримання правопорушників. Представники кафедри спеціальних дисциплін та професійної підготовки факультету № 2 інституту, а також наш партнер ‑ кандидат у майстри спорту з дзюдо, майстер спорту з самбо, інструктор з рукопашного бою Дмитро Лунгу, підготували спортивні виступи курсантів-першокурсників. Окрім прийомів затримання правопорушників, гостям були запропоновані інші спортивці уміння та навички курсантів, зокрема розбивати руками палаючу черепицю.

Вперше за навчальний рік гостям презентовано спортивний виступ курсантів-гирьовиків. Так було презентовано силове жонглювання гирями. Ніхто із гостей не залишилися байдужими від спортивних виступів курсантів інституту.

Отже, показові виступи охопили різні напрями діяльності. Тематична виставка з іміджевою продукцією, спортивна презентація умінь та навичок самооборони, затримання правопорушників, елементи стройової підготовки і плац-виступ, виступ гирьовиків, виставка спеціальних засобів та зброї, правила безпечної поведінки під час виявлення зброї та боєприпасів тощо презентовано учасникам іміджевого заходу.

Після показових виступів всі учасники заповнили актовий зал. Спільне виконання гімну ДЮІ та творчий виступ курсантів продовжили Фестиваль поліцейської та юридичної освіти. Майбутнім абітурієнтам було надано вичерпну інформацію про напрями підготовки та форми навчання у нашому інституті. Майбутні студенти – цивільні юристи, майбутні курсанти – правоохоронці, отримали вичерпну інформацію про пріоритет вищою юридичної освіти у житті та навчання у Донецькому юридичному інституті МВС України. По завершенню презентаційної виставки та творчих виступів усі бажаючи отримали індивідуальні консультації щодо вступу та навчання у нашому інституті.

Усі бажаючи заповнили анкети абітурієнтів, їм було надано іміджеву продукцію інституту. Загальним фотографуванням завершився День відкритих дверей нашого інституту, який проходив у рамках Фестивалю поліцейської та юридичної освіти.

Сергій Пекарський,
фото Олена Волик, Олег Пашко
(ГУНП в Донецькій області)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux