Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Маріуполі поліція ліквідувала телеграм-канал з продажу амфетаміну та екстазі
Опубліковано 11 серпня 2021 року о 13:57

Чоловік створив та адміністрував Телеграм-канал з розповсюдження психотропних речовин. Щомісячний прибуток ділка сягав більше 200 000 гривень. Припинили незаконну діяльність чоловіка співробітники управління карного розшуку, слідчого управління ГУНП в Донецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Над документуванням протиправного бізнесу 38-річного чоловіка поліцейські працювали близько року.

Поліцейські встановили, що зловмисник реалізовував психотропні речовини через телеграм-канал. Всі дії наркодилер контролював та дотримувався суворих методів конспірації – змінював маршрути пересування містом, запобігав витоку інформації про діяльності та постійно змінював способи продажу наркотиків. Після отримання грошей за товар на свій електронний рахунок, надсилав клієнтам фото про місце розташування «закладки» та її координати.

Викрити ділка вдалося після проведення кропіткої розшукової роботи та трьох етапів оперативних закупок. Під час затримання чоловік мав при собі 18 «замовлень», які мав намір розкласти на території міста, газовий пістолет з ознакою переробки, чорнові записи та банківські картки.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання та транспортному засобі фігуранта поліцейські вилучили ваги з залишками психотропної речовини, два пістолета, муляж гранати.

Все вилучене направлено на експертизу.

Встановлено, що щодня ділок збував близько 20 закладок з амфетаміном та екстазі. Щомісячний прибуток чоловіка від незаконної діяльності сягав близько 200 000 гривень.

Чоловіка затримано на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України

У кримінальному провадженні, відкритому за фактом злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Санкція вказаної статті передбачає позбавлення волі від шести до десяти років з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux