Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Донеччини спрямували до суду обвинувальний акт відносно п’яти бойовиків за створення злочинної організації та захоплення адмінбудівлі
Опубліковано 13 серпня 2021 року о 17:57

Окрім того, зловмисники обвинувачуються у скоєнні ряду тяжких злочинів, зокрема, у викраденні людей, незаконному позбавленню волі та заволодінні транспортними засобами. Наразі ватажок організації та його посібники переховуються від відповідальності на тимчасово окупованій території, їх оголошено у розшук. Судом надано дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування.

Співробітники слідчого управління спільно з управлінням стратегічних розслідувань ГУНП в Донецькій області ДСР Нацполіції України за процесуального керівництва обласної прокуратури встановили п’ятьох осіб, причетних до ряду тяжких злочинів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з середини квітня 2014 року 66-річний мешканець смт Нью-Йорк (Новгородське)організував злочинну організацію та запропонував вступити до її складу своїх знайомих в якості виконавців злочинів.

Поліцейські встановили чотирьох осіб віком від 38 до 53 років, які входили до складу злочинної організації.

Так, ватажок групи розробляв плани по реалізації злочинів, розподіляв ролі кожного з учасників та координацію дій, підшукував об’єкти злочинних посягань, розподіляв майно та грошові кошти, отримані злочинним шляхом.

Підтримуючи терористичну організацію «ДНР», лідер злочинної організації розробив план захоплення поліцейського відділення у Торецьку (на той час Дзержинського МВ ГУМВС України).

22 травня 2014 року бойовики, одягнені у камуфляжну форму та погрожуючи автоматами «Калашникова», захопили адмінбудівлю та до наступного дня вона перебувала під їх контролем.

Також встановлено, що члени групи причетні до скоєння ряду інших тяжких злочинів. Слідчі зібрали докази стосовно викрадення та незаконного утримування чотирьох людей, у тому числі двох співробітників правоохоронних органів.

Бойовики жорстоко били потерпілих руками та прикладами предметів, схожих на автомати «Калашникова», після чого вивозили до приміщення виконкому, де незаконно утримували та продовжували катувати.

До двох співробітників міліції застосовували тортури, вимагаючи надати інформацію щодо місця розташування вогнепальної зброї, яка зберігалась в міськвідділі.

Поліцейські здобули достатньо доказів відносно керівника злочинної організації та чотирьох учасників злочинної групи та заочно притягують їх до відповідальності за ч. 1 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 2 ст. 27 (Види співучасників - виконавці), ч. 4 ст. 28, ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд); ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Відомо, що п’ять бойовиків наразі переховуються на тимчасово окупованій території, їх оголошено у розшук. Інші особи, які входили до складу злочинної організації, встановлюються.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux