Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Донеччини відпрацювали заходи з оборони та евакуації населення під час масштабних обласних навчань
Опубліковано 10 лютого 2022 року о 17:07

Сьогодні, 10 лютого, правоохоронці взяли участь у штабному тренуванні органів цивільного захисту Донецької області. Учасники відпрацювали координацію дій під час загострення обстановки в районі проведення ООС та виникнення інших надзвичайних ситуацій. Роботу поліцейських в умовах надзвичайної ситуації на лінії розмежування організовував начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко.

Навчання відбувалися під головуванням керівника Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка. Мета – вдосконалення взаємодії всіх органів управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в разі ускладнення воєнно-політичної обстановки та ризику виникнення екологічних і техногенних катастроф. Участь у навчаннях взяли голови обласних і районних адміністрацій, керівники обласних спеціалізованих служб цивільного захисту, всі екстрені служби, працівники Нацполіції, Управлінь патрульної поліції та поліції охорони в Донецькій області.

Основні події розгорталися в прифронтових Мар’їнці, Красногорівці, Світлодарську тощо.

За сигналом тривоги було піднято всі сили поліції області. В обласному главку було розгорнуто Ситуаційний центр та в територіальних підрозділах оперативні штаби у режим надзвичайної ситуації для миттєвого реагування на всі зміни ситуації, підготовлено групи, готові миттєво висунутися до будь-якої точки регіону.

Роботу поліції координував Руслан Осипенко, який увійшов до складу обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також до складу обласної комісії з питань евакуації населення. Підрозділами поліції області взято під охорону об’єкти критичної інфраструктури.

Поліція забезпечила публічну безпеку під час евакуації мешканців з лінії розмежування. Групи реагування здійснювали супровід колон до укриттів і евакопунктів. Правоохоронці допомагали громадянам і охороняли громадський порядок у місцях збору евакуйованих. Особливу увагу було приділено безпеці дітей та людей з обмеженими можливостями.

Під час підбиття підсумків навчань у Краматорську було визначено напрями, що потребують подальшого вдосконалення. Наразі оперативна ситуація на Донеччині залишається контрольованою. Поліція продовжує заходи щодо підвищення рівня безпеки в регіоні.

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux