Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У січні поліцейські Донеччини розкрили всі вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, розбої та угони
Опубліковано 11 лютого 2022 року о 11:58

Кількість розкритих злочинів порівняно з аналогічним періодом минулого року зросла на 28 відсотків. Про це повідомив заступник начальника поліції Донецької області Артем Кисько під час наради з підбиття підсумків службової діяльності в січні 2022 року. Кращих поліцейських було відзначено нагородами.

У відеоселекторній нараді взяли участь керівництво Головного управління поліції Донеччини, начальники територіальних підрозділів поліції, відділів та відділень.

Заступник начальника обласного главку обговорив результати роботи за перший місяць 2022 року та подякував очільникам територіальних підрозділів за грамотну організацію роботи підпорядкованого особового складу, що дало змогу покращити стан безпеки в регіоні.

За віддану службу нагородам було відзначено дев’ять поліцейських, які показали найкращі результати у протидії злочинності та підтриманні публічної безпеки і порядку. Окрім того, було присвоєно чергове спеціальне звання «підполковник поліції» старшому слідчому в особливо важливих справах відділу розслідуванні злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління Наталії Смороковій.

За місяць співробітники поліції розкрили 655 злочинів, кожен другий з них - тяжкий і особливо тяжкий. Зокрема, розкрито всі вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, розбійні напади та заволодіння транспортними засобами.

Водночас результатом заходів із запобігання правопорушенням стало суттєве зменшення особливо тяжких злочинів - на 72 відсотки (з 207 до 58).

Одним з пріоритетів залишається боротьба з організованою злочинністю. Протягом січня поліцейські ліквідували чотири угруповання, що причетні до 44 злочинів. Перед судом постали 17 організаторів і членів ОЗГ.

У сфері боротьби з торгівлею людьми, сексуальною експлуатацією, нелегальною міграцією відкрито  44 кримінальних провадження.

Ефективність протидії наркозлочинам збільшилася втричі, з незаконного обігу вилучено 6,5 кг наркотиків і 311 г психотропних речовин. Полковник поліції наголосив, що пріоритетним завданням залишається викриття збувальників. За січень задокументовано діяльність 29 наркоділків.

Поліція також активізувала зусилля з протидії незаконному поводженню зі зброєю, пограбуванням, шахрайствам тощо. Так, рівень розкриття грабежів зріс до 91 відсотка,  крадіжок з мешкань громадян – до 61%. Так, поліцейські припинили діяльність етнічної злочинної групи, причетної до серії майнових злочинів на півночі Донеччини.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux