Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Донеччини задокументували майже пів тисячі злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків
Опубліковано 24 березня 2021 року о 10:59

Це вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Загалом вилучено 16,5 кг наркотичних засобів. Їх вартість за цінами «чорного» ринку становить майже два мільйони гривень.

Одним з пріоритетних напрямків роботи поліції Донеччини є боротьба з незаконним обігом наркотиків. Правоохоронці щоденно вилучають особливо небезпечні нарко- та психотропні речовини: канабіс, опій ацетильований, метадон, метамфетамін, альфа-сіль, прекурсори тощо. Також поліцейські ведуть роботу, спрямовану на виявлення місць збуту наркотиків, і затримання осіб, підозрюваних у розповсюдженні наркотичних засобів.

Загалом за два місяці поточного року поліцейські припинили 477 наркозлочинів. За фактом зберігання наркотичних засобів відкрито 359 кримінальних проваджень.

Поліція Краматорська вилучила у чоловіка близько п’яти кілограмів канабісу та пристрій для паління. Також поліцейські викрили маріупольця, якій приїхав до міста з метою виконання завдання від «роботодавця». 18-річний хлопець отримав пакунок зі 100 грамами амфетаміну, який повинен був розфасувати та збути методом закладок. Поліцейські вчасно встановили зловмисника та вилучили наркотичну посилку.

Поліцейські ліквідували 16 наркопритонів. Переважно осередки для вживання наркотичних речовин були виявлені у квартирах місцевих мешканців.

Так, оперативники Бахмута викрили 44-річного чоловіка у такій незаконній діяльності. Свою квартиру мешканець надавав знайомим для виготовлення та вживання наркотиків. Під час викриття у притоні знаходилися двоє клієнтів та господар оселі. Всі присутні перебували у стані наркотичного сп’яніння.

Загалом було задокументовано 86 фактів збуту наркотиків.

У Маріуполі правоохоронці викрили організовану злочинну групу, до складу якої входило троє осіб, які налагодили збут метамфетаміна та прекурсорів. Щоденний прибуток ділків сягав понад 20 тисяч гривень.

Окрім того, у викритті зловмисників поліцейським допомагають місцеві мешканці. Так, очевидцем збуту наркотиків методом закладок став маріуполець, який одразу повідомив про побачене на 102. Наряд поліції затримав збувальника «на гарячому» з 32 згортками метадону.

Наразі за всіма фактами ведеться досудове розслідування. Про підозру повідомлено 54 особам.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux