Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція розслідує ДТП поблизу Слов’янська, в якій постраждав п’ятирічний хлопчик
Опубліковано 23 березня 2021 року о 16:33

Водій легковика скоїв наїзд на дитину, яка вибігла на проїжджу частину. За інформацією відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Донецької області, з початку року на дорогах загинули 32 особи, ще 132 – травмовано. Поліцейські закликають водіїв і пішоходів бути обережними і дотримуватися правил безпеки дорожнього руху, особливо під час складних погодних умов.

До поліції Слов’янська надійшло повідомлення від лікарів травматологічного відділення про надання медичної допомоги п’ятирічній дитині, яка постраждала внаслідок ДТП у селищі Олександрівка. 56-річний водій автомобіля Opel скоїв наїзд на хлопчика, який разом з мамою йшов повз дороги та раптово вибіг на проїжджу частину.

Поліцейські перевіряють усі обставини дорожньо-транспортної пригоди. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами».

Від початку року поліцейські Донеччини відкрили 126 кримінальних проваджень за фактами дорожньо-транспортних подій із потерпілими.

26 аварій мали смертельні наслідки. Щомісяця ми втрачаємо в середньому 10 осіб, які гинуть через порушення правил дорожнього руху. Серед загиблих - і самі винуватці ДТП.

Серед найчастіших причин дорожнього травматизму – перевищення швидкості, недотримання дистанції, порушення маневрування, проїзду перехресть та пішохідних переходів, а також керування транспортом в стані алкогольного сп’яніння.

Так, днями у Волноваському районі нетверезий водій автомобіля ВАЗ 2101 при виконанні обгону вилетів з дороги, з’їхав у кювет та врізався у металевий стовпчик. Ціною порушення дорожньої безпеки стало життя та здоров’я його пасажирів: 42-річний чоловік загинув на місці, а 10-річний хлопчик отримав важкі травми. Порушника затримано, він притягується до кримінальної відповідальності.

Нагадуємо, з 17 березня набув чинності закон про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху як для водіїв, так і пішоходів.

Співробітники груп реагування поліції проводять на автошляхах профілактичну роботу з учасниками дорожнього руху, попереджаючи про відповідальність. Крім того, закликаємо батьків уважно стежити за дітьми та навчати їх безпеці на дорозі.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux