Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Руслан Осипенко: «Під час екстреної евакуації з передової Бахмута вдалося врятувати 4 людей»
Опубліковано 05 травня 2023 року о 17:23

Цивільні мешканці ховалися у підвалі в зоні активних боїв і перебували на межі виснаження - у них закінчувалася їжа. Поліцейські спільно з військовими, ДСНС і Донецькою ОВА розробили та здійснили складну операцію щодо їх порятунку. Ризикуючи життям, евакуаційні екіпажі вивезли людей з-під вогню рашистів, на жаль, не без втрат. Начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко закликав жителів Донеччини евакуюватися до того, як за це доведеться заплатити найвищу ціну. 

Правоохоронці отримали інформацію, що в Бахмуті потребує евакуації група місцевих жителів кількістю приблизно 20 осіб. Будівля, де вони укрилися, розташована у максимальній близькості до лінії фронту. Аби визволити людей, знадобилися значні сили та ресурси.

Для проведення рятувальної операції об’єдналося керівництво поліції, ДСНС, обласної військової адміністрації, ЗСУ. Було сформовано евакуаційні групи, до яких увійшли поліцейські підрозділу «Білий Янгол», парамедики і спецпризначенці, які забезпечували прикриття. Супровід здійснювала патрульна поліція.

«Дорога вкрай небезпечна, в цьому районі по нас працює все – арта, РСЗВ, міномети, ПТУРи. Тому обрали нічний час, щоб евакуювати людей з найменшим ризиком, а маршрут опрацювали спільно із ЗСУ», - повідомив Руслан Осипенко, який керував роботою поліції на місці.

Громадян забирали військові на спецтранспорті та в обумовленій локації передавали їх поліцейським. З лінії бойових дій людей вивозили окремими групами. Евакуювати вдалося тільки 5 осіб, які на той час перебували в укритті, місцезнаходження інших невідомо.

Дорогою ворог накрив екіпажі вогнем. Літню жінку вбило на очах у сина, решта людей не постраждали. Попри нещадний обстріл, злагоджені дії учасників операції дозволили уникнути значних жертв.

«До безпечного місця доставлено чотирьох чоловіків, які жили в цьому укритті не менше місяця. Їхні родини були евакуйовані раніше. Практично у всіх зруйновано житло. Люди харчувалися із запасів, схудли. Наразі військова адміністрація забезпечує їм всю необхідну допомогу. Що до загиблої жінки - буде визначено локацію, де син зможе її поховати», - зазначив глава поліції Донецької області.

Евакуйованих розмістили у шелтері, нагодували, на них чекає повне медичне обстеження та психологічна допомога.

Руслан Осипенко подякував усім, хто був залучений до проведення заходів, і закликав евакуюватися мешканців Костянтинівки та Часового Яру, а також усіх населених пунктів, наближених до «гарячих точок».

«Кожна така операція потребує значних зусиль. На нас полягає відповідальність за цивільних осіб, і також кожен поліцейський і військовослужбовець ризикує своїм життям. Але ми продовжуємо свою роботу, бо кожне врятоване життя – це надія на майбутнє», - наголосив Руслан Осипенко.


Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux