Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Шлях Олени Продун у лабіринтах слідчих дій
Опубліковано 01 липня 2020 року о 11:32

«Важливо зосередитись на головному – від цього залежить результат будь-якої справи, - стверджує підполковник поліції Олена Продун. - А їх безліч! І від початку розслідування до направлення провадження до суду потрібно прожити відрізок життя разом з потерпілими та фігурантами, щоб відновити справедливість».

Сьогодні Олена очолює організаційно-методичний відділ слідчого управління обласного главку поліції, її слідча практика величезна, як і кількість розкритих справ. Добре пам’ятає слідча своє «бойове хрещення», яке допомогло їй перебороти в собі хвилювання й невпевненість та набути неоціненного досвіду. Молоденька поліціянтка пропрацювала менш ніж місяць, коли їй доручили розслідувати розбій (на бабусю в її власному будинку напали дві онуки разом з хлопцями). Зрештою, усіх чотирьох зловмисників заарештували, а справу в установлений термін спрямували до суду. Під час цього розслідування Олена вивчила всі можливі експертизи – медичну, ДНК, дактилоскопічну, хімічну (у підозрюваних виявили наркотики).

«Спочатку було відчуття шоку, - згадує Олена. – Адже цю справу треба було розслідувати паралельно з багатьма іншими. З труднощами залишилась сам на сам. Це наче тебе кинули у воду: випливеш – працюватимеш. Випливла…».

Справжній професійний гарт почався у 2014 році, коли у Маріуполі почались терористичні напади та мародерство. Поліціянтка виконувала обов’язки начальника слідства в Жовтневому райвідділі, коли надійшло повідомлення про захват військової частини. Ця подія стала точкою відліку в низці злочинів бойовиків проти населення міста.

Слідчому підрозділу доводилось працювати по дві доби без відпочинку. Траплялись затримання понад 30 осіб, підозрюваних у скоєнні правопорушень, передбачених дещо «новими» для роботи слідства статтями, досвіду розслідування яких у мирні часи просто не було.

«З жахом згадую 9 травня - ніч погромів та мародерства в місті. Було скоєно безліч правопорушень, які потребували розслідування. Слідчі гідно впорались із завданням. А 13 червня місто визволили й відтоді стало набагато легше та спокійніше працювати», - розповідає слідча.

Екстремальні умови роботи навчили Олену сміливо долати труднощі, а ще – удосконалили її управлінський досвід. Слідча пишається здобутками колективів слідчих підрозділів,очолюваних нею під час роботи.

Жінка тонко відчуває той потрібний гармонійний баланс між професійним та особистим, щоб отримувати задоволення від життя й роботи. Будь-яку вільну хвилину жінка намагається проводити поруч з донькою, поділяючи всі її інтереси, уважно вислуховує дівочі секрети, попри зайнятість залишаючись для дівчинки найближчою подругою.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux