Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідче управління поліції Донеччини – оплот законності та правопорядку
Опубліковано 01 липня 2020 року о 11:03

Проміжною ланкою між злочином і карою є процес досудового розслідування. На плечах слідчих лежить відповідальність за притягнення до встановленої законодавством відповідальності осіб, які вчинили кримінальні злодіяння.

Сьогодні співробітники слідчого підрозділу відзначають своє професійне свято. Представників служби привітав та відзначив найкращих тимчасово виконуючий обов’язки начальника поліції Донеччини Артем Кисько.

Нині у прифронтовому регіоні кримінальні злочини розслідують 365 слідчих. Тільки в цьому році досудові розслідування тривають у понад 114 000 кримінальних проваджень (з урахуванням минулих років), завдяки відповідальній праці працівників слідства прийнято рішення у майже 22 000 кримінальних проваджень, з них понад 3600 - спрямовано до суду.

Компетентність, професійний та неупереджений підхід до проведення слідчих дій є запорукою справедливості, якої від поліції завжди чекають громадяни.

Робота слідства перш за все спрямована на запобігання кримінальним правопорушенням, їх виявлення та розслідування, притягнення до відповідальності осіб, які їх учинили, відшкодування завданої злочинами шкоди, відновлення порушених прав та інтересів людей.

У зв’язку з тим, що злочинність має різні прояви – шахрайства, грабежі, вбивста, тероризм, кіберзлочини тощо, розслідування правопорушень потребує спеціального підходу. Види злочинів визначають специфіку їх розслідування, а відповідно постає необхідність у залученні до слідчих дій конкретних професіоналів.

Таким чином, відповідальність за розслідування особливо тяжких злочинів покладено на відносно молодий підрозділ детективів. Окремі слідчі відділи займаються розслідуванням злочинів загальнокримінальної спрямованості та злочинів, скоєних у сфері господарської та службової діяльності. Компетентний підхід до проведення досудових розслідувань за своїми напрямками роботи забезпечують слідчі відділів розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи, та розслідування злочинів у сфері транспорту. Практичну та методичну допомогу в організації проведення досудового розслідування слідчим підрозділам надає відділ організаційно-методичної роботи. Компетентний пошук слідової інформації, що може бути використана, як беззаперечний доказ у розслідуванні злочину, здійснюють інспектори-криміналісти відділу криміналістичного забезпечення,охорону державної таємниці під проведення негласних розшукових слідчих дій -режимно-секретний сектор.

Усі підрозділи у разі потреби взаємодіють між собою та працюють як єдиний злагоджений механізм. На їхньому рахунку – безліч розкритих кримінальних справ, спрямованих до суду. А це значить, що закон торжествує в ім’я справедливості та правопорядку.

Відділ комунікації
поліції Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux