Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ситуаційний центр поліції Донеччини отримав від Консультативної місії ЄС нове технічне обладнання
Опубліковано 26 травня 2021 року о 11:05

Європейські партнери передали поліцейським спеціалізоване обладнання для ситуаційного центру: відеостіну, аудіосистему, програмне забезпечення, оргтехніку. Новітнє устаткування дасть змогу підвищити ефективність контролю за процесами в сфері безпеки та як результат – захищеність громадян.

Передача техніки відбулася в Маріуполі в рамках спільного проєкту Консультативної місії Європейського Союзу та Національної поліції України.

Ситуаційний центр діє в поліції Донеччини з 2016 року. Він забезпечує координацію та управління силами і засобами поліції під час надзвичайних ситуацій, поліцейських операцій, а також організацію реагування на правопорушення та інші події.

Із сучасною відеостіною поліцейські отримали якісну візуалізацію всіх безпекових процесів у регіоні. Обладнання призначене для трансляції відеозображення високої якості на екрані великого формату, а також дає можливість одночасної роботи з великим масивом інформації з різних джерел. Так, аналітики центру здійснюють цілодобовий моніторинг оперативної обстановки та аналіз даних з інформаційних підсистем Нацполіції, відкритих джерел інформації, систем відеонагляду, спостерігають за проведенням масових заходів, роботою блокпостів, безпекою дорожнього руху на аварійно-небезпечних ділянках.

Нове обладнання допоможуть вдосконалити поліцейський сервіс, зокрема покращити оперативне реагування на події та забезпечення безпеки громадян.

Поліцейські продемонстрували представникам КМЄС, як новітні інформаційні технології застосовуються у системі безпеки на Донеччині. Під час екскурсії до Єдиного аналітичного сервісного центру (UASC) європейські партнери ознайомилися з системою інтелектуального відеонагляду, яка дозволяє розпізнавати обличчя людей, автомобілі за маркою, держномером та кольором, виявляти факти переслідування одного авто іншим тощо.

Раніше повідомлялося, що поліція Донеччини за допомогою інтелектуальних камер встановила 360 транспортних засобів, які перебували у розшуку.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux